◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.05.2024

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a recompensat profesori din domeniul artelor
și elevi

Gazeta de Nord Vest și Nord Vest TV, în colaborare cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Inspectoratul Județean Școlar Satu Mare, au organizat în data de 19 aprilie, o serie de evenimente prin care s-a încercat a se aduce mulțumiri cadrelor didactice din domeniul vocațional – artistic din Județul Satu Mare, care de-a lungul anilor au contribuit și contribuie în mod semnificativ la formarea și dezvoltarea în sufletele și inimile tinerelor generații, a dragostei pentru artă și frumos, au format actori și cântăreți lirici, care activează pe marile scene ale lumii, instrumentiști, dar și mari nume din lumea picturii românești și europene.

Consiliul Director al UNIUNII ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA, a fost reprezentat de domnul Emil Stanciu, Președintele Filialei ”Casa Presei” din București, Filiala U.Z.P. Satu Mare fiind reprezentantă de Felician Pop – Președinte, Mihai Sălceanu și Valeriu Ioan, în calitate de vicepreședinți.

Festivalului coral „Claudia Popdan” a reunit vineri, 12 coruri din județul Satu Mare

Conform președintelui executiv al acestui festival, profesorul Marius Boroș – Inspector de Arte în cadrul ISJ Satu Mare, „un cor reprezintă o profundă aspirație a oricărui profesor de muzică și de aceea, pentru cei care lucrează zi de zi în slujba muzicii, organizatorii, adică Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Uniunea Ziariștilor

Profesioniști din România și Liceul de Artă Aurel Popp au creat această ocazie specială”.

Inspectorul Marius Boroș a mai precizat faptul că dacă acesta s-ar organiza oricunde, în lume, în oricare țară sau oraș, din Africa, America, Asia, Australia sau Europa, s-ar crea o simfonie divină, pentru că muzica este limbajul umanității.

Prezent la festival, domnul Emil Stanciu a transmis un mesaj din partea domnului Sorin Stanciu, Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, adresând  aprecierea și susținerea pe care președintele Uniunii și Biroul Central le transmit cu ocazia acestui eveniment.

 

Aplauze, aprecieri și premii la Festivitatea de premiere

Juriul format din Ion Florea – profesor și dirijor și prof. Roxana Keresztes, ambii de la Liceul de Arte „AUREL POPP” și Prof. Pr. Andrei Ovidiu Baboșan – Inspector de Arte în cadrul Inspectoratului Județean Maramureș, au acordat următoarele premii: PREMIUL III: Școala Gimnazială „Rakoczi Ferenc” și „Ioan Creangă” – Prof. dirijor Ioan Rațiu; Școala Gimnazială Tășnad – Prof. dirijor Corina Pașca; Colegiul Național „Ioan Slavici” – Prof dirijor Ramona Socolan, PREMIUL II: Liceul Teoretic Carei – Prof. dirijor Vlad Pașca; Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei – Prof. dirijor Anamaria Ludescher; Liceul Teoretic Negrești Oaș – Prof. dirijor Luciana Denghel; Liceul Teologic romano catolic „Ham Janos” – Prof. dirijor Eva Hadhazi, PREMIUL I: Școala Gimnazială Halmeu și Școala Gimnazială „Gellert Sandor” Micula Prof. Dirijor Smeciacaș Oana; Liceul de Arte „Aurel Popp” – Corul „Excelsior Junior”, prof. dirijor Boglar Poti; Liceul Teoretic German, Corul ”Canticum” Prof. Dirijor  Kuki Zsolt, premiile fiind oferite de SABADOȘ VET din Satu Mare.

Marele Premiu a fost obținut de Colegiul Național „Kölcsey Ferenc” din Satu Mare, Prof. dirijor Nevezi Dobosi Antonia, premiul fiind oferit de Gazeta de Nord Vest.

Gala întâlnirii Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România cu partenerii și prietenii care lucrează în nobilul domeniu al învățământului vocațional artistic a reprezentat următorul moment al zilei și s-a desfășurat în sala de evenimente „Royal” a Complexului ESEDRA din Satu Mare, fiind prezentată de Loredana Știrbu și Valeriu Ioan.

Organizatorii au dorit ca și prin acest eveniment să aducă un omagiu cadrelor didactice care zi de zi îi ajută pe elevi în descoperirea și valorificarea harului artistic.

 

Au fost omagiați profesori de Educație Muzicală și  Educație Plastică din județul Satu Mare

Gala întâlnirii Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a debutat bineînțeles cu intonarea Imnului Național al României, după care au luat cuvântul: reprezentantul Consiliului Director al UNIUNII ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA, Emil Stanciu, care a transmis mesajul domnului Sorin Stanciu Președinte al UZPR, Lukacs Dénes, Inspector General Adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Felician Pop, Președintele Filialei  UZP Satu Mare „ANTON DAVIDESCU”, dar și domnul prof. Dr. Marius Boroș, Inspector de Arte din cadrul I.S.J. Satu Mare – Președintele executiv al Festivalului Coral „CLAUDIA POPDAN”.

Au fost premiați profesorii: Ileana și Ioan Petrovici; Luciana Denghel de la  Liceul Teoretic Negrești Oaș; Vlad Pașca, de la Liceul Teoretic Carei; Corina Pașca, Școala Gimnazială Tășnad;  Anamaria Manfredi, de la Liceul de Arte ”AUREL POPP ” Satu Mare; Ion Florea,  de la Liceul de Arte ”AUREL POPP” Satu Mare; Nevezi Antonia, de la Colegiul Național „Kölcsey Ferenc” din Satu Mare;  Kuki Zsolt, de la Liceul Teoretic German din Satu Mare; Ioan Rațiu, de la Școala Gimnazială „Rakoczi Ferenc” și „Ioan Creangă” din Satu Mare; Kiraly Gabriela, de la Liceul de Arte ”AUREL POPP” Satu Mare  și Irina Florea, de la Colegiul Național „IOAN SLAVICI” Satu Mare.

În cadrul galei profesorul Vlad Pașca a oferit un moment instrumental – folcloric, iar profesorul Kuki Zsolt a susținut împreună cu de eleva Bernadett Matécsa, din  clasa a  VIII-a la Liceul  Teoretic German, un moment muzical – instrumental inedit, la acordeon.

 

UZPR a oferit Diplome de Excelență

În continuare, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a oferit câte o Diplomă de Excelență Inspectoratului Școlar Județean din Satu Mare pentru sprijinirea activităților didactice – artistice desfășurate de cadrele didactice și elevii din școlile județului Satu Mare, filialei „Anton Davidescu” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din Satu Mare pentru aportul în promovarea activităților artistice desfășurate de cadrele didactice și elevii din școlile județului Satu Mare, echipei de organizare a Festivalului – Concurs coral „Claudia Popdan” formată din Prof. Dr. Insp Marius Boroș – Președinte Executiv, Prof. Nichita Sulyok Iuliana – Vicepreședintă, Prof. Cristina Junjan – Vicepreședintă, pentru reușita realizării festivalului timp de două ediții și nu în ultimul rând, trustului de presă „Nord – Vest Advertising” din Satu Mare, pentru activitatea depusă în promovarea valorilor și activităților artistice școlare. La finalul evenimentului, toți cei prezenți au intonat GAUDEAMUS IGITUR.

Felicităm toți profesorii și elevii care au participat la această a II-a Ediție a Festivalului Coral „CLAUDIA POPDAN”, dar și laureații acestei gale. Doamnelor și domnilor profesori de muzică și desen, vă asigurăm că GAZETA DE NORD VEST și UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA vor susține fiecare act de cultură pe care dumneavoastră le veți crea împreună cu elevii.

 

 

Karina Brodi

Valeriu Ioan

(gazetanord-vest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *