◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Studiu al Băncii Mondiale. Sărăcia extremă din țările cele mai greu lovite de pandemie, de peste opt ori mai mare decât media din restul lumii

Impactul devastator al pandemiei asupra celor mai sărace țări din lume a oprit reducerea sărăciei și a dus la o creștere a decalajului de venituri cu națiunile din vestul bogat, avertizează Banca Mondială, într-un raport publicat cu ocazia reuniunii semestriale a organizației cu sediul la Washington. Jumătate dintre cele mai sărace 75 de națiuni ale lumii au înregistrat veniturile pe cap de locuitor crescând mai lent decât în țările dezvoltate în ultimii cinci ani, arată documentul citat de The Guardian.

Datele Băncii arată că una din trei țări eligibile pentru granturi și împrumuturi concesionale din cadrul Asociației Internaționale de Dezvoltare (IDA) este mai săracă, în medie, decât era în ajunul pandemiei de Covid-19.

Ajay Banga, președintele Băncii Mondiale, va folosi concluziile sumbre ale raportului pentru a-i presa pe donatorii care se întâlnesc la fiecare trei ani pentru a completa IDA – să fie generoși. Angajamentele finale nu vor fi făcute până la sfârșitul anului 2024, dar Banga susține că nevoile țărilor sărace înseamnă că următoarea rundă de finanțare ar trebui să fie „cea mai mare din toate timpurile”.

Deși toate statele au fost afectate de pandemie, studiul Băncii Mondiale a constatat că rata sărăciei extreme din țările cele mai greu presate a fost de peste opt ori mai mare decât media din restul lumii. Una din patru persoane din țările IDA a trebuit să se descurce cu mai puțin de 2,15 dolari pe zi – definiția globală a sărăciei. „Aceste țări reprezintă acum 90% din toți oamenii care se confruntă cu foamea sau malnutriția”, a spus Banca.

Mai mult de jumătate din toate țările IDA – 39 din cele 75 – se află în Africa sub-sahariană, în timp ce 14, în principal state insulare mici, se află în Asia de Est. Opt sunt în America Latină și Caraibe, iar în Asia de Sud, numai India nu este o țară IDA. (redacția UZPR)

Foto: unspalsh.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *