◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Inteligența artificială, provocare a viitorului

Recent, la Sediul Uniunii Bulgarilor din Banat, România din Timișoara (o gazdă generoasă, receptivă), în prezența a numeroși oameni de specialitate în domeniul academic, științific  dar și a iubitorilor de inedit și continuă cunoaștere a evoluției  omenirii în contextul in care oamenii au forța de a privi și înțelege necunoscutul și de a găsi acolo resurse noi pentru creativitate și inovare a fost prezentată  cartea „Proiectarea succesului – Realizarea imposibilului”, de Paul Bock și Vichentie Maniov, ca a treia carte din seria „Antreprenoriat inovativ – Dincolo de limitele cunoașterii” și „Provocarea și puterea incertitudinii”.

Eveniment  de excepție organizat de Academia Română, Filiala Timișoara, Comitetul pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii, Filiala CRIFST  Timișoara, în colaborare cu Uniunea Bulgară din Banat-România. Menționăm faptul că autorii Paul Bock – Los Angeles și Vichentie Manoiv, conf. univ. dr. ing. au fost colegi și buni prieteni din timpul studenției, la Facultatea de Construcții a Universității din Timișoara, dar au urmat căi diferite în viață, Vichentie în România, iar Paul în Statele Unite ale Americii. Ambii și-au dedicat viața activităților antreprenoriale și inovației și au fondat multe companii. De astfel, de-acolo, din America, ne-a transmis prin video un mesaj emoționant, ca un semn că este cu sufletul și gândul aproape de noi.

Începând din anul 2016, împreună a dezvoltat o colaborare strânsă și intensă. Ei au îmbrățișat noile tehnologii de comunicare și au învins distanța, care astfel nu a mai fost un obstacol în activitatea lor creativă. Motivați de dorința de a transmite și altora cunoștințele și experiența lor, într-o scurtă perioadă, de patru ani, au creat și publicat  trei cărți în limbile română și engleză.

Evenimentul a fost deschis de domnul Gheorghe Nacov, reprezentant al minorității bulgare în Banat, președinte Uniunea Bulgară din Banat, România, debutant în Parlamentul României și consul onorific al Bulgariei în România.

Din alocuțiunile rostite referitoare la conținutul și mesajul acestei lucrări reprezentative în domeniul antreprenoriatului și inovației, de către domnii prof. univ. dr. ing. Horia Popa, vicepreședinte CRIFST  Timișoara și prof. univ. dr. ec. Ioan Petrișor, membru CRIFST  Timișoara, am reținut următoarele: „Dincolo de triumful succesului și agonia înfrângerii, cartea reprezintă o călătorie într-o lume plină de miracole, dar și de enigme. Drumul de la idee la soluție este presărat cu obstacole și constrângeri. De aceea, pentru a ajunge de la idee la soluție, progres și succes, este necesar un ingredient important, perseverență, fără de care în niciun domeniu nu poți reuși”.

„Lumea în care trăim este în continuă schimbare, iar oamenii încearcă să se adapteze la provocările pe care le aduce schimbarea. Dar adaptarea nu este ușoară, deoarece oamenii nu se mulțumesc să accepte pur și simplu noile situații, ci caută în mod constant să-și îmbunătățească mereu calitatea vieții”.

Așadar, vă recomandăm această carte, „Proiectarea succesului – Realizarea imposibilului” 2024, editura Cosmopolitan art, Timișoara, ca pe o șansă de a vă putea controla viitorul.

În partea a doua, invitații au participat la un panel cu o abordare inedită, provocatoare, cu o tematică destul de controversată, care ne pune „roțile minții” în mișcare: inteligența hibridă (umană și artificială) aplicată, despre care, cu certitudine, vom reveni  în curând cu noutăți.

 

 

Dumitru Buțoi/ UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *