◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Haiti, al treilea cel mai periculos loc din lume pentru profesia de jurnalist

National Press Club (NPC) a emis o declarație în care își maifestă îngrijoraea cu privire la asasinarea unui jurnalist din Haiti. Potrivit lui Eileen O’Reilly, președintele NPC, jurnalistul de radio Dumesky Kersaint este primul jurnalist haitian ucis în 2023: „Suntem extrem de îngrijorați de recenta ucidere a jurnalistului haitian Dumesky Kersaint, care a fost împușcat de mai multe ori de un grup de atacatori înarmați. Inima noastră este cu familia lui și colegii săi de la Radio Te’le’ Inurep. Avea 30 de ani. Anul trecut, opt jurnalişti au fost uciși în Haiti, țara devenind al treilea cel mai periculos loc pentru a fi jurnalist, după Ucraina și Mexic. Este esențial să existe o anchetă completă și amănunțită a uciderii lui Dumesky Kersaint, cât mai curând posibil. Kersaint era cunoscut pentru că a acoperit protestele sociale și se afla la sud de Port-au-Prince în Carrefour în momentul în care a fost ucis. Din rapoarte nu este clar dacă el a fost ținta împușcării sau dacă a fost victima unui foc încrucișat. Facem apel la Statele Unite, Națiunile Unite și la alte organism internaționale să ajute Haiti, dacă este nevoie, pentru că ne aflăm în fața unei provocări uriașe în ceea ce privește siguranța jurnaliștilor”.

Potrivit prnewswire.com, National Press Club, fondat în 1908, este cea mai importantă organizație profesională pentru jurnaliști din lume. Clubul are 3.000 de membri reprezentând aproape fiecare organizație importantă de jurnalism și este o voce principală pentru libertatea presei la nivel mondial. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *