◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Ziua Pământului, sărbătorită de 50 de ani

22 aprilie, Ziua Planetei Pământ, este sărbătorită de Google cu un doodle special: o albină care zumzăie în drumul spre polenizare a florilor, proces esenţial în menţinerea întregii vieţi pe Pământ. Aceste insecte, grav afectate de activităţile umane, au în această perioadă un moment de respiro, pentru a-şi desfăşura activitatea în bune condiţii, în contextul în care cea mai mare parte a planetei a restricţionat activităţile umane ca măsuri de combadetere a pandemiei de coronavirus.

Astăzi se împlinesc 50 de ani de când în 22 aprilie se celebrează  Ziua Internaţională a Planetei Pământ sau Ziua Pământului.

Senatorul american Gaylord Nelson a fost cel care a proclamat Ziua Pământului în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat de mulţi, inclusiv de unii lideri chiar şi din prezent. Circa 20 de milioane de cetăţeni americani, în cea mai mare parte tineri şi foarte tineri, au sărbătorit Ziua Pământului în primul an.

20 de ani mai târziu, în 1990, această zi era deja sărbătorită de peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări .

În 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a instituit ziua de 22 aprilie drept sărbătoare oficială a planetei Pământ, scopul fiind construirea unei societaăţi stabile, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Din cauza măsurilor împotriva coronavirusului, instaurate în cea mai mare parte a lumii, Earth Day Network, organizaţia care promovează Ziua Pământului la nivel mondial, nu a anunţat evenimentele organizate în exterior dedicate Zilei Internaţionale a Planetei Pământ 2020. Există sărbătorită însă prin intermediul Internetului şi al reţelelor sociale.

Potrivit tradiţiei şi în acest an Google celebrează Ziua Pământului cu un doodle special: o albină, una dintre cele mai mici vietăţi ale Pământului, dar fără de care viaţa noastră nu ar putea exista.

descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *