◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.04.2024

Val de dezinformare în preajma aderării Bulgariei la Spațiul Schengen

După mai bine de un deceniu, membrele UE Bulgaria și România au primit semnalul verde să adere la Spațiul Schengen, numai pentru călătoriile aeriene și maritime, de la sfârșitul acestei luni. În condițiile în care așa-numitul regulament Dublin al blocului comunitar prevede că migranții trebuie să solicite azil în primul lor port european de escală, un val în creștere de dezinformare împotriva migranților a inundat Bulgaria, relatează Euractiv.

Guvernul pro-occidental din cea mai săracă țară a UE s-a confruntat cu atacuri atât de stânga, cât și de extremă dreapta eșichierului politic. Securitatea a fost întărită în capitală și în centrele pentru refugiați, după mai multe incidente care vizează străini și mitinguri împotriva refugiaților. „Nu există nicio criză a migrației, ci o narațiune a crizei care reprezintă o amenințare reală la adresa securității”, a spus Idliko Otoya, expert în migrație și lector la Universitatea din Sofia.

Bulgaria a devenit o poartă de intrare în blocul comunitar pentru un număr tot mai mare de oameni în ultimii doi ani, în ciuda patrulelor sporite de-a lungul graniței sale de 234 de kilometri, îngrădite cu sârmă ghimpată, cu Turcia. Majoritatea migranților – în principal din Afganistan, Siria și Maroc – nu rămân mult timp în Bulgaria și se mută în Europa de Vest.

Oficialii bulgari afirmă că centrele de primire pentru solicitanți de azil din țară sunt pline în proporție de 43%. De asemenea, a sugerat că Kremlinul ar putea fi în spatele acestor dezinformări, cu „predicțiile sale de haos și distrugere”. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *