◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Adi Mutu, mesaj puternic pentru naționala U21 înaintea plecării la EURO: „Nu vă stă nimeni în față!”

Naționala U21 a României s-a reunit la Buftea, iar în această dimineață va pleca în Ungaria, unde va disputa cele trei meciuri din grupele Campionatului European de tineret.

Înaintea plecării la EURO 2021, selecționerul Adi Mutu a ținut un discurs de câteva minute, transmițându-le jucătorilor săi că are încredere foarte mare în ei, dar și așteptări ridicate pentru turneul final.

Adi Mutu, mesaj puternic pentru naționala U21 înaintea plecării la EURO: „Nu vă stă nimeni în față!”

Tricolorii U21 vor pleca la Budapesta în această dimineață, la ora 10:00, de la Otopeni.

„Știu că veniți din momente diferite, unii sunteți euforici, dați goluri la echipele de club, alții, mai puțin, nu aveți victorii sau nu prea jucați. De aceea, toate lucrurile acestea, pozitive și negative, trebuie lăsate la această poartă, nu contează. Under 21 e altceva, Campionatul European e unic, îți dă multă responsabilitate și importanță. Veți vedea peste ani ce se va întâmpla dacă vom avea rezultatele pe care ni le dorim.

Valoarea voastră ca jucători de fotbal nu stă în perioada de formă actuală, stă în constanță și trofee. Când cineva te măsoară cine ești se uita la statistică și la trofee. Dacă nu le ai, ești doar un jucător care joacă fotbal. Așa cum am mai zis, încrederea mea în voi este dincolo de cer, foarte mare, de aceea vă cer foarte mult.

Cu cât aveți mai multe rezultate, cu atât pretențiile cresc și trebuie să muncești mai mult. Lăsați totul deoparte, concentrați-vă pentru că a ieși din grupe e un obiectiv intermediar la cel principal. A merge la EURO nu înseamnă a merge în vacanță și a ne simți împliniți că suntem acolo. Gândiți-vă, înainte de meciul cu Danemarca, tensiunea cu care ați jucat, ambiția.

La Euro toate meciurile sunt așa. Primul, cu Țările de Jos, și până în finală, toate meciurile sunt așa. Atitudinea voastră trebuie să fie din ce în ce mai bună, concentrarea să fie din ce în ce mai mare, pe măsură. Voi sunteți buni, dar și ei sunt buni. Nu mai jucăm cu Malta sau Finlanda, întâlnim echipe ca noi, iar eu știu că sunteți în stare să arătați că sunteți cei mai buni. E un moment unic pentru voi, veți vedea ce importanță vă va da acest turneu final ca fotbaliști, pe viitor.

Concentrați-vă, adunați-vă! Suntem România, dar echipa o formăm noi prin modul în care vă concentrați și sunteți atenți. Și nu uitați că sunteți cei mai buni! Am jucat cu Danemarca, o echipă foarte bună, și a stat cu fundul în poartă 90 de minute, n-a ieșit de acolo. Nu vă stă nimeni în față, credeți-mă! Mai aveți puțin până veți juca la turneul final. Lăsați tot, uitați de echipele de club, aici sunteți la echipa națională a României, e altceva, e mult peste„, a spus Mutu.

Lotul României U21 pentru EURO 2021

  • Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București);
  • Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);
  • Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);
  • Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (UTA Arad)

Obiectivul României U21 la Euro: semifinale

Selecționerul Adrian Mutu speră ca actuala generație să egaleze cel puțin performanța obținută la Euro U21 2019, semifinala, în ciuda adversarilor cu nume din faza grupelor, unde România se va duela cu Ungaria, țara gazdă, Germania și Olanda.

România U21 va debuta la turneul final contra Olandei, la Budapesta, unde, de altfel, va juca toate meciurile din faza grupelor, pe 24 martie, de la ora 22:00. Trei zile mai târziu, este programată confruntarea cu Ungaria, de la 19:00, în timp ce pe 30 martie, de la aceeași oră, se joacă meciul cu Germania.

Dacă meciurile din grupe se joacă la finalul acestei luni, fazele eliminatorii, unde se vor califica primele două clasate din cele patru grupe, sunt programate între 31 mai și 6 iunie.

digisport.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *