◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro09.05.2024

Patru ani de închisoare pentru incendiatorul casei jurnalistului kosovar
Alban Selimi

Un tribunal din Kosovo l-a condamnat pe Arsim Limani la patru ani de închisoare pentru că a incendiat casa jurnalistului Alban Selimi în martie 2023. Deși Selimi a salutat verdictul, el a spus că întrebarea cine a ordonat atacul rămâne fără răspuns.
Arsim Limani nu a fost prezent în instanță când judecătorul Medije Bytyci a anunțat verdictul. Potrivit BalkanInsight, Curtea a schimbat acuzația de la „tentativă gravă de omor” în „provocarea unui pericol general”. Verdictul poate fi atacat cu recurs.

În septembrie anul trecut, suspectul a pledat vinovat de incendiere, dar a adăugat că „scopul său nu a fost să facă rău nimănui, ci să transmită un mesaj”. Pedeapsa de închisoare include timpul petrecut de suspect în detenție. „Nu am nicio îndoială că în spatele acestui atac se ascunde o mână puternică și aceasta a folosit suspectul ca pe un instrument pentru a scăpa de mine și de familia mea”, a declarat Selimi, jurnalist la postul public Radio Television of Kosovo, RTK.

Asociația Jurnaliştilor din Kosovo, AJK, a spus că „orice atac asupra jurnaliştilor este un atac la adresa interesului public, a democraţiei şi a drepturilor cetăţenilor”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *