◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Ajutor pe termen lung pentru Turcia, de la OSCE

Președintele în exercițiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, și secretarul general Helga Maria Schmid au vizitat Ankara pentru a exprima condoleanțe tuturor celor afectați de teribilul cutremur care a lovit Turcia și Siria la 6 februarie. Aceștia au anunțat sprijinul OSCE pentru a răspunde nevoilor imediate, precum și asistență pe termen mai lung, arată un comunicat.

Ca parte a măsurilor pe termen scurt, medicul șef al OSCE va conduce o echipă internațională pentru a sprijini eforturile continue de a oferi asistență medicală de urgență. OSCE este, de asemenea, pregătită să ofere asistență pe termen lung, care să sprijine o cooperare transfrontalieră sporită între serviciile de urgență din regiunea OSCE. „Aș dori să profit de această ocazie pentru a mulțumi tuturor statelor participante OSCE pentru sprijinul pe care l-au acordat Turciei în această perioadă dificilă. Acestea sunt vremuri în care umanitatea este pusă la încercare. Această tragedie ne amintește de importanța unității și solidarității. Legăturile dintre națiuni nu sunt niciodată mai puternice decât în vremuri de criză. Este responsabilitatea noastră colectivă să oferim în mod continuu ajutor și sprijin celor afectați de această tragedie”, a spus Osmani.

„Devastarea cauzată de acest cutremur este cu adevărat uluitoare. Sunt recunoscător că am oportunitatea de a oferi orice sprijin pe care OSCE îl poate oferi – atât pentru a răspunde nevoilor imediate ale femeilor, bărbaților și copiilor afectați, cât și pentru a sprijini eforturile pe termen mai lung de a spori cooperarea regională în abordarea dezastrelor naturale ca aceasta”, a spus Schmid. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *