◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Un singur politician recunoaște: niciodată nu vor fi tăiate cu adevărat pensiile speciale!

De vreo circa cinci ani, politicienii noștri ne tot mint demagogic că vor fi tăiate pensiile speciale în România. De fiecare dată fac legi pe genunchi, repede, și de fiecare dată cad la Curtea Constituțională, apoi demagogic și șmecherește politicienii noștri se plâng ca lupul din povestea lui Creangă, că ei au vrut…mă rog, dar nu vor judecătorii supremi și încearcă să ducă nemulțumirea populară înspre Curtea Constituțională. În realitate politicienii mint poporul cu televizorul, ei nedorind realmente să fie desființate pesniile speciale, deoarece sunt produsul sistemului militarizat al pensiilor speciale moștenit de dinainte de 1989, care sufocă financiar poporul român obligat să muncească discriminatoriu până la 67 de ani ca să mențină pe tinerii pensionari speciali de 45/47 de ani, cu mii de euro pe lună. Despre regimul pensiilor speciale și despre faptul că acestea nu vor fi niciodată desființate am scris două editoriale la rând: ”Pensiile speciale nu vor fi desfiinţate niciodată de regimul celor cu epoleţi?” și ”Ce bine să fi ”milițian” în România! Ieși la pensie la doar 44 de ani?” România este prizonieră unei caste politico-militare ce-și are cauzele încă din perioada regimului comunist. Chiar și acum când parlamentarii au votat en gros legea eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor, vă spun că nici aceasta nu va trece de Curtea Constituțională, pentru că s-a inclus în ultimul moment un amendament în care se elimină primirea pensiei retrocactiv, deci un bun câștigat. În realitate, pensiile parlamentarilor nu sunt nici unul la sută din pensiile speciale, toată tevatura este pur electorală și demagogică. Pilonul pensiilor speciale pentru tinerii pensionari de 45 de ani sunt cele din magistratură, servicii secrete și MAI. Românii sunt sclavi pentru o elită subțire care conduce sistemul militarizat al pensiilor speciale? În România sunt 9.500 de beneficiari de pensie specială, iar pensia medie a acestora e de 9.600 de lei. În același timp, în sistemul public de pensii publice sunt 4,9 milioane de persoane, pensia medie în cazul lor fiind de 1.500 de lei.

Singurul politician care a avut curajul să nu fie demagog în privința pensiilor speciale este senatorul clujean Vasile Dâncu, profesor la Academia SRI, personalitate care cunoaște foarte bine din interior sistemul care conduce și exploatează la nivelul pensiilor total România. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă că problema pensiilor speciale este „parte din demagogia politică a momentului”, subliniază că valoarea acestor indemnizaţii reprezintă doar 1% din cuantumul pensiilor speciale şi califică decizia PSD de a vota eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor drept un demers prin care partidul a vrut să arate consens în interiorul clasei politice. Dîncu este sceptic cu privire la faptul că guvernanţii vor reuşi eliminarea pensiilor de serviciu. „Noi am participat, ca şi toată clasa politică acum, am vrut să arătăm un consens, să le dăm şi un pic de curaj guvernanţilor care au promis că vor merge mai departe. Eu nu cred că vor merge mai departe cu alte proiecte de genul acesta pentru că va fi foarte complicat, că este vorba de a tăia unele din coloanele puterii din România şi pentru asta îţi trebuie curaj pe de o parte şi, pe de altă parte, îţi trebuie cu adevărat nişte analize foarte serioase, pentru că astea nu se fac demagogic, cum vorbim noi la televiziune. Trebuie analize foarte serioase şi refăcut sistemul, întreaga arhitectură a pensiilor şi a salariilor”, consideră Vasile Dîncu.

.
Senatorul clujean recunoaște sincer că regimul pensiilor speciale este ”coloana puterii” din România. În traducere liberă: regimul militarizat al pensiilor speciale conduce societatea și politica românească. Asistăm la un regim latino-american de caste în țara noastră care va falimenta bugetul în câțiva ani. Marea masă a populației e obligată să muncească până la 67 de ani, ieșind cu o pensie mizeră, dacă mai apucă să trăiască, pentru ca un număr mic de pensionari speciale să poată se primească o pensie la vârste tinere, cu sume uriașe. Viața Trebuie trăită de tinerii pensionari, nu? Românii sunt prizonierii acestui regim militarizat al pensiilor speciale care nu se schimbă pentru că politicienii în marea masă, ca și partidele, sunt controlate ab initio de acest sistem care nu permite altceva decât realizările în interesele acestei caste moștenite de dinainte de 1989 și perpetuată până astăzi, cu complicitatea puterilor protectoare. De obicei tinerii pensionari speciali, după ce ies la pensie, se reangajează tot la stat împovărând bugetul, iar guvernele face reduceri, nu la cei care cumulează pensia specială cu serviciul la stat, ci la tinerii naivi și neștiutori, care sunt obligați apoi să emigreze pentru că nu au avut norocul de a fi în sistem sau nepoți de magistrați sau securiști.

Ionuț Țene  / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *