◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Concurs „Dialog pe aceeași scenă”,
la Colegiul Național „Ioan Slavici”
din Satu Mare

Elevii Colegiului Național „Ioan Slavici” din Satu Mare au umplut în data de 20 decembrie, de la ora 10.00 Sala Festivă a instituției de bucurie și entuziasm, iar profesorii, alături de conducerea școlii i-au admirat etalându-și aptitudinile artistice și i-au susținut cu aplauze. Aflat la a 53-a ediție, concursul „Dialog pe aceeași scenă”, cunoscut și sub numele de concursul între clasele a IX-a, reprezintă o activitate cultural-artistică, în cadrul căreia elevii claselor a IX-a din cadrul Colegiului Național „Ioan Slavici”, coordonați de profesorii lor diriginți, intră în competiție pentru a-și etala aptitudinile artistice și abilitățile sociale cu scopul de a ocupa locul de câștigători.

 

Concursul este format din trei probe

Concursul se desfășoară de peste 53 de ani fără întrerupere și are în componență 3 probe:

Recitare

muzică ușoară

proba la alegere (preferate fiind punerile în scenă ale unor scenete clasice sau moderne, dansul sportiv sau gimnastica).

Fiecare ediție a concursului are ca organizatori principali elevii clasei câștigătoare în anul precedent, adică elevi ai clasei a X-a, îndrumați de profesorul diriginte și de alte cadre didactice voluntare.

 

Evenimentul a fost organizat de elevii clasei a-X-a C

Anul acesta, onoarea organizării concursului i-a revenit clasei a X-a C, sub îndrumarra doamnei diriginte Bianca Cigan.

Probele se succed în ordinea amintită mai sus, ordinea în care intră fiecare clasă participantă fiind stabilită prin tragere la sorți.

Jurizarea concursului se realizează de cadre didactice din școală, cu competență în domeniul artistic, cum ar fi profesor de muzică, profesor de educație plastică, profesor de limba și literatura română, de un reprezentant al conducerii spre exemplu directorul și directorul adjunct,  și de Președintele Consiliului Școlar al Elevilor din CNIS.

 

Clasa câștigătoare este desemnată cea care întrunește în urma celor 4 probe cel mai mare punctaj

Notele se acordă de la 5 la 10 și clasa câștigătoare este desemnată cea care întrunește în urma celor 4 probe cel mai mare punctaj.

Acest concurs încurajează competitivitatea, ajută la sudarea claselor de boboci, e o excelentă activitate de team building atât între elevii participanți, cât și între elevi și diriginții lor.

De asemenea, le dezvoltă elevilor din clasele organizatoare abilități de bună comunicare,

antreprenoriale și manageriale, aceștia căutând sponsori, delegând sarcini, coordonând repetițiile și buna desfășurare a concursului.

Elevii au umplut și azi de bucurie și entuziasm sala festivă, iar profesorii, alături de conducerea școlii, i-au admirat etalându-și aptitudinile artistice și i-au susținut cu aplauze.

 

Karina Brodi

(gazetanord-vest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *