◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

„Ceremonii  reșițene”. Povestea Darului. „Dar din Dar se face Rai”

Fideli scopului propus, acela de a reduce distanța dintre cetățenii urbei și oamenii ce pot genera expresie artistică  în toate formele sale, Societatea pentru Cultură METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporan propune o serie de conferințe- eveniment  – „Ceremonii  reșițene” –  întâlniri  nonformale cu personalități  marcante ale lumii academice,  artistice, spirituale, ale locului – și nu numai – în discuții deschise, generatoare de gânduri – fie ele vechi și consacrate, fie mereu noi, nediscutate. 

Prima din șirul de conferințe propuse se va desfășura sâmbătă, 23 decembrie 2023, ora 11:00, în Sala de Conferințe a Muzeului Banatului Montan. Tânărul reșițean, as. univ. dr. Paul Gabriel SANDU, de la Universitatea București,  vine acasă de sărbători și va împărtăși cu cei prezenți Povestea darului. Scurtă istorie culturală și socială, paradoxul  și promisiunea Darului, Iertarea, lumea ca Dar și Darul ca îmbrățișare a lumii, Darul ca formă de a iubi lumea în persoana celui căruia îi facem Darul.

Întâlnirii cu remarcabilul universitar Paul Gabriel SANDU, scriitor și poet, născut la Reșita în 1986, absolvent al Liceului „Traian Vuia”, cu studii de  filosofie la Universtatea din București, la Universitatea Eberhard-Karl din Tübingen și la Universitatea Albert-Ludwig din Freiburg, cu un doctorat obținut în 2018 la aceeași prestigioasă instituție, îi vom adăuga și o dimensiune caritabilă din dorința de a duce mai departe un proiect de suflet: „Dar din Dar se face Rai”, ed. a VIII-a (edițiile din 2020 și 2021 au fost anulate de pandemia de Covid).

Crăciunul, sărbătoare emoţională şi emoţionantă, ne invită să redescoperim, an de an, lumina din noi, să o împărtășim cu familia și prietenii noștri. Toți trecem, mai devreme sau mai târziu, prin perioade dificile în viață. Fie că pierdem o ființă dragă, fie că trecem prin situații de criză, suntem greu încercați, ne însingurăm, devenim triști. Un zâmbet şi o mână întinsă, o îmbrăţişare caldă, un gest de solidaritate pot să șteargă din lacrimi, să aducă lumină în ochi și suflete şi dovada că fiecare dintre noi contăm pentru ceilalți, că nu suntem singuri. Anii trecuți daruri din suflet pentru suflet au adus mângâiere, un licăr de lumină în ochi plânşi. Spuneți-ne, dacă stiți, persoane însingurate de Crăciun. Sau bolnave, sau triste. Vom încerca să le alungăm din tristețe, fiindu-le alături. Pentru că nimeni, dar nimeni nu ar trebui să fie singur de CRĂCIUN. Veniți la eveniment și donați! DAR DIN DAR, cu ajutorul dvs., SE VA FACE RAI, DĂRUIND  SPERANȚĂ! (Camelia DUCA)

 

*

Recital muzical: Liceul de Arte ,,Sabin PĂUȚA”, Reșița

prof. Diana SILAGHI, violoncel

prof. Madalina-Sonia STĂNESCU, pian

Ian DINUȚ, violoncel

George-Angelo și Melia-Antonia CHARALAMBOUS, pian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *