Echinocțiul de toamna din 2020 va avea loc pe 22 septembrie. Ziua echinocțiului de toamna este ziua in care Soarele, traversează ecuatorul ceresc si se deplasează din emisfera nordica in cea sudica. In aceasta zi, Soarele răsare în est dimineața și apune în vest seara. Durata zilei si a nopții va fi aceeași – 12 ore.
Tradiții si obiceiuri
In aceasta zi, pe vremuri, se organizau mese întinse cu diverse delicatese si produse de patiserie. Se credea ca plăcintele cu varza vor aduce prosperitate si bogăție, cu carne – vor ajuta la implementare, cu struguri – promit noroc in dragoste.
Se spune ca așa cum este vremea in ziua echinocțiului, așa va fi întreaga toamnă. Dacă in această zi berzele zboară spre sud, iarna va fi grea.
Daca vremea este senina si uscata in ziua echinocțiului de toamna, iarna va fi târzie și caldă.
In această zi, „porțile cerești” se deschid și se crede că un astfel de moment este ideal pentru dorințe, rugăciuni si practici spirituale. In aceasta zi, oamenii trebuie sa-si facă planuri și să-și noteze dorințele – totul se va împlini cu siguranță.
Astrologii recomanda ca in aceasta zi fiecare nativ sa scape de tot ce nu este necesar in viată – oameni toxici, lucruri străine, gunoi.
Ce se face si ce nu se face in ziua echinocțiului
In aceasta zi, ar trebui să lași trecutul in spate, pentru a începe ceva nou dacă merită.
Este necesar să se acorde o atenție speciala sănătății, inclusiv sănătății mintale.
Nu ai voie să te cerți, să te confrunți si să înjuri. Poți speria norocul și prosperitatea.
Orice gând negativ in aceasta zi poate distruge efectul magic si energia pozitivă.
Nu ai voie sa strângi merele sau gutuile după această dată! Se spune că dacă strângi fructele după ziua cu echinocțiu nu vei avea spor la muncă tot anul.
Nu puteți refuza oaspeții într-o astfel de zi, dimpotrivă – trebuie să pregătiți bunătăți si sa va reuniți cu toții la masă.
Nu ai voie sa uiți de recolta de toamnă. Se spune că un agricultor responsabil este în același timp recunoscător lui Dumnezeu pentru roadele bogate pe care le-a dat. Țăranii duc la preot, la sfințit, plante, legume sau fructe folosite în scopuri vindecătoare. Plantele capătă puteri de alinare a durerilor sufletești si a bolilor trupești dacă sunt sfințite pe 22 septembrie. De pildă, prunele sfințite vindecă copiii de bolile copilăriei precum rujeola sau varicela.