◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro21.09.2024

Premieră: Sâmbătă are loc la Dămuc (Neamț) prima ediție a Campionatului Național de Alergare Montană pe distanța de 30 km!

Federația Română de Atletism organizează sâmbătă, 22 septembrie 2018, prima ediție a Campionatului Național de Alergare Montană pe distanță lungă, de 30 de kilometri. Întrecerea va avea loc în localitatea Dămuc, aflată la 51 de kilometri de municipiul Piatra Neamț.
Competiția va reuni la start aproximativ 40 de concurenți de la 10 cluburi din țară, care vor concura la feminin și masculin, individual și pe echipe, la seniori și tineret. Echipele vor fi formate din câte cinci sportivi, iar primii trei clasați punctând în clasamentul final.
Startul se va da la ora 10:00, din fața Primăriei comunei Dămuc, finish-ul urmând a avea loc în aceeași locație. Validarea concurenților va avea loc vineri, 21 septembrie, la ora 17:00.
Campionatul Național de Alergare Montană pe distanță lungă, de 30 de kilometri, reprezintă un criteriu de selecție pentru alcătuirea lotului național care va concura la Campionatul Mondial de Alergare Montană pe distanță lungă, de 30 de kilometri.
Prima ediție a Campionatului Național de Alergare Montană pe distanță lungă, de 30 de kilometri, face parte din proiectul Federației Române de Atletism de organizare și instituționalizare a tuturor formelor de alergare din România.
O mică istorie a localității Dămuc
Prima atestare documentară a comunei Dămuc datează din perioada 1714-1716, când Dimitrie Cantemir plasează în Descriptio Moldaviae teritoriul actual al Comunei Dămuc în Moldova, ca aparţinând Mănăstirii Bisericani încă de la 1412. Denumirea consemnată este de Valea Dragă
Comuna Dămuc sau Ţinutul de la poalele Hăşmaşului, este un ţinut de vis din punct de vedere turistic. În urma evaluării făcute de către Institutul de Geografie al Academiei Române, comuna Dămuc dispune de un cadru natural (munţi, păduri, lacuri, izvoare minerale, peisaj, interes cinegetic) care a primit 9 puncte din 10 posibile. Valea Bicăjelului (satul Trei Fîntîni) poate fi în viitor o importantă zonă turistică, dat fiind aproprierea de staţiunea Lacu Roşu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *