◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Un nou instrument digital protejează jurnaliștii de hărțuirea online

Odată cu creșterea ratei violenței online, o fundație media a dezvoltat un instrument gratuit pentru a ajuta jurnaliştii în fața hărțuirii online. Creat de Fundația Thomson Reuters, TRFilter identifică comentariile dăunătoare sau abuzive făcute în limba engleză pe un cont de Twitter, estompează comentariile și oferă „scoruri de toxicitate”, pentru a ajuta utilizatorul să decidă dacă va vedea postările. „Funcționează pentru a vă proteja bunăstarea mentală, pentru a vă proteja sau a minimiza expunerea la acest baraj de toxicitate”, a declarat Heba Kandil, manager senior pentru libertatea presei la Fundația Thomson Reuters, citată de voanews.com.
Aplicația Reuters oferă funcții pentru a rezolva acest lucru, inclusiv abilitatea de a crea rapoarte de hărțuire care pot fi partajate cu terțe părți, cum ar fi redactorii de redacție sau autoritățile.
Lucy Westcott, director pentru situații de urgență la Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor din New York, a declarat că se simțea nepregătită pentru hărțuirea online îndreptată împotriva ei în timp ce lucra ca reporter la un post de știri în 2016. Westcott a numit hărțuirea „devastatoare din punct de vedere emoțional” și a spus că a făcut-o să se simtă „extrem de speriată”.
Dincolo de hărțuirea bazată pe gen, jurnaliștii minorităților rasiale, sexuale și religioase se confruntă și cu rate mai mari de violență online, arată cercetările.
Rețelele sociale pot fi un spațiu periculos pentru jurnaliști, deoarece îi face „mai vizibili decât erau înainte, înainte de internet”, a spus Jennifer Henrichsen, profesor asistent la Colegiul de Comunicare Edward R. Murrow de la Universitatea de Stat din Washington, expert în amenințările digitale și fizice la adresa jurnaliștilor. Henrichsen a numit TRFilter „un instrument promițător” pentru jurnaliști. (redacția UZPR)
Foto: trfilter.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *