◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Portugalia cere un management al apei la nivel european

UE ar trebui să dezvolte un instrument de management al apei similar cu cel creat pentru energie pentru a proteja producția agricolă, a susținut ministrul portughez al Agriculturii, Maria do Céu Antunes, la Bruxelles. „Am avut ocazia să spunem Comisiei că, așa cum facem la nivel european, pentru a reduce dependența noastră externă de energie, cu instrumentul Repower […] și, deoarece sistemele noastre alimentare sunt în joc, este absolut esențial pentru a garanta apă pentru a asigura securitatea sistemelor alimentare”, a explicat Antunes citat de EURACTIV.
Potrivit ministrului, ca și în cazul planului RepowerEU, răspunsul UE la dificultățile de pe piața mondială a energiei cauzate de invadarea Ucrainei de către Rusia, situația actuală din Europa justifică crearea de noi instrumente. „La fel ca și în cazul Repower, care a fost creat pentru o situație specifică pentru a ne asigura că UE are autonomie în producția de energie… trebuie să garantăm un instrument care să ne ajute să gestionăm o resursă care este absolut crucială pentru producția agricolă. Iar ceea ce am cerut Comisiei a fost să se gândească la asta”, a indicat oficialul.
Maria do Céu Antunes a precizat că ideea este de a dezvolta „o strategie multifond, similară Repower, pentru a mobiliza instrumente pentru construirea infrastructurilor colective, sau pentru adaptarea acestora, astfel încât nu doar disponibilitatea apei, ci și utilizarea eficientă a acesteia și, în acest fel, sistemul alimentar european poate fi protejat, garantând și UE autonomia sa strategică în domeniul alimentar. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *