◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Descurajant de bine

 
Între persoanele cunoscute mie, care lucrează la înfrumusețarea lumii fără să se sinchisească măcar de faptul că lumea e mare și are mereu nevoie de alte și alte retușuri, se detașează una a cărei perseverență se pare a sfida infinitul. Și nu este vorba despre perseverență doar, dacă lucrurile ar sta așa ar fi ușor de împlinit și de alții, ci la mijloc se insinuează o calitate rară, un fel de har în intuirea sensului frumosului și în depistarea pârghiilor responsabile cu dezvoltarea și răspândirea lui. Ba cred, cu convingere cred că, în acest flux ziditor, intervine și conștiința mereu trează a creatorului, a acelui perfecționist continuu și aproape niciodată mulțumit de opera sa.
Iată că această persoană a urcat acum pe muchia înaltă a treisprezece întâmplări cu esențe spirituale rare, întâmplări care mai de care mai rezonantă și mai profund armonizată cu împrejurările și împrejurimile. În fruntea Asociației UNIVERSUL PRIETENIEI din Iași, împreună cu echipa care îi este mereu aproape și o sprijină ca un tot, a organizat, între 20 și 25 iulie, la Vama Sucevei, uimitor ținut al Bucovinei încântătoare fără încetare, a XIII-a ediție a Taberei de Creație și Re-Rreație, eveniment de acum consacrat în propria aureolă și susținut, de această dată, într-un proiect mai amplu numit ÎMPREUNĂ ÎN BUCOVINA.
Privilegiat participant la curgerea acestor clipe, din poziția în care mă aflu le văd fără cusur. Participanții, iubitori și creatori de frumos veniți de prin diverse locuri ale țării, dar și din unele spații de dincolo de frontierele ei, parcă ar fi o familie unită, puternică, plină de lumina bucuriei ființării dimpreună. Buna dispoziție instalată dintru început, armonia atotcuprinzătoare și zâmbetul dau impresia că fiecare cunoaște pe fiecare de când se știe pe sine. Cărți, reviste, muzică, poezie, lumină, ne bucură, chiar dacă afară plouă descătușat. Rodica Rodean, sufletul a tot ce se petrece, are și ea chipul luminos, brăzdat însă arar de umbrele unor îndoieli, ale omeneștilor emoții: o fi bine, nu o fi bine?!
Din colțul în care mă bucur de tot ce mi se dezvăluie, observ clipele din clepsidra acestei noi ediții a Taberei de Creație și Re-Creație, organizate de UNIVERSUL PRIETENIEI, alunecând ireversibil pe făgașul reușitei. Ca organizator al unor asemenea evenimente eu însumi, zic că aici totul se desfășoară descurajant de bine. Nu cred că mie îmi va reuși așa ceva vreodată, parcă nici nu am curaj să încerc. De aceea mă hotărăsc pe loc: e mai lesne să fiu musafir, gazdă mult mai greu!
 
Firiță Carp / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *