◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

ISTORIA INTERZISĂ. PERSONALITĂȚI CARE AU FĂCUT ISTORIE

Piotr Ilici Ceaikovski a compus o muzică de o imensă putere interioară, uneori de o brutalitate aspră, dar și de un farmec absolut. De zeci de ani, oamenii de știința investighează cauzele care au dus la moartea celebrului compozitor, însă misterul rămâne neelucidat.

Varianta oficială a morții a fost holera. Compozitorul a murit în 6 noiembrie 1893, după ce a băut un pahar cu apa infestată de la robinet. Unii specialişti susțin că a fost un gest voluntar, că a fost dorința lui de a-şi pune capăt zilelor, disperat ca cineva va divulga faptul că este homosexual. S-a mai spus că jocurile de noroc și alcoolul l-au împins să facă acest gest.

Cei care nu susțin varianta unei morți cauzate de holeră invoca faptul că înainte să moară, a primit vizitatori, iar cadavrul nu a fost închis într-un sicriu din zinc, așa cum era regulă.

După moartea sa, una dintre surorile sale a lansat varianta conform căreia Ceaikovski a murit la ordinul tarului Alexandru al III-lea, ca urmare a faptului că i-a sedus fiul.

În Rusia, homosexualitatea era interzisă iar cei care încălcau această regulă erau deportaţi în Siberia Despre Gaius Iulius Cezar s-a spus că a fost bărbatul tuturor femeilor și femeia oricărui bărbat. Ca și el, mulți succesori, Hadrian, Nero, au fost recunoscuţi pentru simpatiile fata de reprezentanţi ai sexului puternic.

Platon și-a petrecut toată tinerețea în compania bărbaţilor. În Symposium, el scria că singurul tip de iubire generator de educaţie și cunoaştere este cel homoerotic. Sofocle, Euripide, Horaţiu, Ovidiu, Virgiliu au avut aceleași preferințe.

În anul 1840, Leonardo da Vinci era arestat pentru că întreţinuse relații sexuale cu un tânăr de 17 ani. Creatorul enigmaticei Monalisa, pictura despre care se spune că este un autoportret nu a fost căsătorit și nu a avut copii. A trăit o lungă perioadă alături de contele Melzi, fata de care simțea o iubire viscerală și arzătoare.

Nici Michelangelo nu a fost mai prejos. El a sculptat formele perfecte ale lui David. Goethe trata sexualitatea ca sursa de inspiraţie pentru creaţiile artistice. Multe dintre operele sale, Faust, Elegiile romane, Epigramele veneţiene, descriu partide sexuale hetero și homosexuale.

Despre Hâns Christian Andersen se spune că a refuzat peste o sută de femei și a convieţuit alături de un dansator danez. Primul preşedinte al SUA, George Washington, a fost acuzat că se îndrăgostise de ministrul de finanțe, Alexander Hamilton.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *