◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

DICTATORII, CONȘTIINȚE ÎNCĂRCATE CU MILIOANE DE VICTIME

În 28 aprilie 2019, s-au împlinit 74 de ani de la moartea lui Benito Mussolini. Mulți istorici considera că moartea lui Mussolini a avut un efect devastator asupra lui Hitler, acesta alegând să se sinucidă. Hitler a luat cunoștința de moartea lui Mussolini de la radio, în timp ce se afla în celebrul său Fuhrerbunker din Berlin.

Conform unor declaraţii date de Goering în anul 1946, în faţa tribunalului de la Nurenberg, Hitler a declarat că era oripilat de ceea ce se i s-a întâmplat lui Mussolini și nu ar fi acceptat niciodată să i se întâmple așa ceva. Mai bine mă sinucid, ar fi spus Hitler.

Mussolini era supranumit Îl Duce. După ce a gustat din icebergul puterii, a fost omorât de comuniştii italieni. Înainte de a fi împușcat alături de amanta sa, a fost bătut cu bestialitate. După execuție, cele două cadavre au fost aduse la Milano, și atârnate cu capul în jos de o grindină.

Ulterior, Îl Duce a fost înmormântat în taină. La cererea văduvei sale, în anul 1958, a fost deshumat și înmormântat lângă Predappio.

În zilele noastre, a fost realizat un top al celor mai mari dictatori ai lumii. Unii dintre ei au avut parte de o moarte naturală, alții au fost ucişi în condiții greu de imaginat.

Peste 20 de milioane de chinezi au murit sub dictatura lui Mao Zedong. A murit la vârsta de 82 de ani ca urmare a unui atac de cord.

În timpul dictaturii lui Stalin, au murit aproape 10 milioane de ruși. El a fost iniţiatorul Marii Epurări. Cei care se opuneau doctrinei sale erau ucişi.

Pol Pot a murit în anul 1998, în timp ce se afla în arest la domiciliu, ca urmare a unui stop cardiac. Nebunia lui a dus la moartea a peste 2,5 milioane de cambodgieni. El a aplicat un plan egalitarist. A trimis țăranii la oraș, iar pe muncitori i-a mutat la țara.

Kim Îl Sun a murit în anul 1994 și este bunicul actualului lider nord corean. El a fost un adevărat discipol al lui Stalin, aplicând politicile de epurare ale mentorului sau. Peste 1,6 milioane de victime s-au înregistrat sub dictatura lui.

Saddam Hussein a condus Irakul până în anul 2003. În timpul mandatelor sale, a fost un adevărat genocid împotriva minorităţilor. Au fost peste 2 milioane de victime. A fost spânzurat în 30 septembrie 2006.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *