◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

O sălăjeancă antrenează naționala de gimnastică ce va reprezenta România la Campionatele Europene

Lili Cosma, o sălăjeancă originară din comuna Băbeni, face parte din delegația României la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică organizate la Basel, Elveția, competiție care debutează miercuri și se încheie duminică.

Potrivit unui comunicat al Federației Române de Gimnastică (FRG), România va fi reprezentată la Basel de un lot alcătuit din 10 sportivi, cinci la feminin și cinci la masculin, din care vor concura doar câte patru gimnaști la fiecare categorie. Din delegația de antrenori ai lotului feminin face parte și Liliana Cosma, sălăjeanca din Băbeni cu o activitate de peste 35 de ani în gimnastica de performanță, împreună cu Nicolae Forminte, Lăcrămioara Moldovan și Cristian Moldovan.

”România va fi reprezentată la Campionatele Europene de Gimnastică de la Basel de un total de 10 sportivi tricolori, 5 la feminin și 5 la masculin, însă vor concura doar 4 gimnaști, la St Jakobshalle, atât în proba feminină, cât și în cea masculină. În tabără feminină, delegația tricoloră va fi reprezentată de următoarele gimnaste: Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Antonia Duță, Maria Holbură, fetele noastre vor fi însoțite la competiție de antrenorii, Lăcrămioara Moldovan, Nicolae Forminte, Liliana Cosma și Cristian Moldovan. În tabăra băieților, delegația noastră va fi reprezentată de Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Răzvan Marc, Emilian Neagu și Eduard Gavrilă, băieții vor fi însoțiți de antrenorii Ștefan Gal și Marius Urzică. Arbitrii tricolori vor fi Angela Cacoveanu, Adela Popa, Eugen Cățean și Nicușor Pascu, team leaderi-Florin Cotuțiu și Gheorghe Predescu, iar conducătorul delegației va fi Maria Fumea”, se arată în comunicatul FRG.

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică se vor desfășura în perioada 21-25 aprilie, la Basel, unde vor participa 280 de gimnaști din 38 de țări de pe bătrânul continent, care vor concura în calificări pentru obținerea biletelor în finalele de la individual și aparate.

Cine este Lili Cosma

Liliana Cosma este o sălăjeancă get beget, părinții săi fiind născuți și crescuți la Băbeni (mama) și la Cormeniș, comuna Lozna (tatăl). Chiar dacă de foarte mică a pășit în sala de gimnastică, Lili își petrecea aproape fiecare vacanță la bunica sa din Băbeni, unde reușea să mai spargă câte un candelabru sau să dea jos de pe perete câte o icoană în timpul ”antrenamentelor” de vacanță. Odată cu viața de antrenorat, vizitele în Sălaj s-au mai rărit, dar comunică permanent cu familia de aici prin mijloacele tehnice moderne.

A început să practice gimnastica de pe la şase ani, la Deva, după o selecţie în masă făcută de soţii Bela şi Martha Karolyi. A ajuns acum la o activitate de peste 35 ani în domeniul gimnasticii de performanţă, mai întâi ca sportivă la loturile naţionale de junioare şi senioare, iar mai apoi ca antrenoare a unor sportive precum Sandra Izbaşa sau Maria Olaru. Liliana Cosma pregăteşte în prezent, la Deva, un „nucleu” de gimnaste.

Continuare pe  graiulsalajului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *