◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Pitești: începe
„Simfonia Lalelelor”

O nouă ediție a manifestării emblematice a orașului Pitești, „Simfonia Lalelelor”, ediția a 47-a, va avea loc în perioada 19–21 aprilie 2024.

Festivalul „Simfonia Lalelelor”, unul dintre cele mai așteptate evenimente locale și regionale, va avea loc în Parcul Lunca Argeșului, acolo unde se va desfășura cea mai mare parte a evenimentelor și manifestărilor prilejuite de evenimentul-simbol al orașului de pe Argeș.

Primăria Municipiului Pitești precizează că evenimentul devenit simbol identitar pentru comunitatea piteșteană va cuprinde, pe lângă expoziția de aranjamente florale și târgul dendro-floricol, numeroase activități artistice, culturale și educative – simpozion științific, ateliere pentru copii, concursuri tematice, concerte și spectacole de muzică și dans, precum și multe alte surprize, organizate pe parcursul a trei zile.

Festivalul va fi deschis vineri, 19 aprilie 2024, prin Parada Florilor – cu participarea copiilor de la unitățile de învățământ din Pitești, alături de membri ai comunității – ce va avea loc în zona centrală a orașului, urmată de vizitarea expoziției florale din Parcul Lunca Argeșului de către delegațiile oficiale și publicul larg și continuată de simpozionul științific organizat la Institutul de Cercetare Pomicolă Mărăcineni, cu participarea domnului dr. Ilariu Isac, cel care a inițiat acest proiect în urmă cu aproximativ o jumătate de veac.

Un concert extraordinar, susținut pe scena din Parcul Lunca Argeșului, va încheia prima zi a festivalului: soprana pop-opera Iana Novac, supranumită „vocea de aur de peste Prut”, și formația Distinto, primul proiect pop-opera din România, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Pitești.

Pe tot parcursul evenimentului, în Parcul Lunca Argeșului vor fi spectacole de muzică și dans, ateliere de creație pentru copii, concursuri și expoziții inedite, dar și recitaluri extraordinare-surpriză, pe scena în aer liber.

Solicitările agenților economici în vederea închirierii spațiilor de comercializare amenajate în incinta Parcului „Lunca Argeșului”, în perioada festivalului, se primesc până în data de 25 martie 2024.

Organizatorii – Primăria Municipiului Pitești, prin: S.C. Salpitflor Green S.A., SPEP Pitești, AD. Pitești, Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești – își rezervă dreptul de a face selecția participanților, în funcție de calitatea produselor și a serviciilor oferite, în limita locurilor disponibile, pentru zonele de comercializare amenajate în incinta parcului:

1. Târgul de flori – oferă celor interesaţi posibilitatea de a comercializa produse pentru casă şi grădină: flori, plante ornamentale la balot/ghiveci/rădăcină nudă, material dendro-floricol, arbuști fructiferi, pomi fructiferi, răsaduri de flori, flori la ghiveci, semințe de flori, bulbi, accesorii decorative (ghivece ornamentale, de producție, glastre, jardiniere), mobilier urban pentru parcuri şi grădini, unelte și scule de grădinărit.

Pentru închirierea spațiilor de comercializare, agenții economici pot depune solicitarea, până la data de 25 martie 2024, la sediul actual al Primăriei Municipiului Pitești (fostul Centru de Calcul), la Centrul de Informații pentru Cetățeni, sau o pot trimite on-line, la adresa de e-mail primaria@primariapitesti.ro, cu referința „Simfonia Lalelelor”.

2. Zona destinată experiențelor culinare (food court) – deținătorii de amplasamente de tip „food truck”, care doresc să participe la acest eveniment, pot transmite cererile până la data de 25 martie 2024, fie pe adresa de e-mail: primaria@primaria.ro, fie la sediul primăriei (fostul Centru de Calcul), la Centrul de Informații pentru Cetățeni.

Documentaţia necesară eliberării acordului pentru utilizarea temporară a locurilor publice în scopul desfăşurării de activităţi comerciale poate fi consultată accesând link-ul: https://www.primariapitesti.ro/documentaia-necesara….  Obligatoriu, documentația depusă trebuie să fie însoțită de fotografii ale amplasamentului de tip „food truck” și de lista evenimentelor la care solicitantul a participat anterior.

3. Zona destinată comerțului de produse din plante / tradiționale / hand-made – oferă spații amenajate pentru producători și meșteri populari, în care vor fi comercializate: produse manufacturate, personalizate (tematică florală) pentru evenimentul „Simfonia Lalelelor”, produse din plante (dulcețuri, miere, siropuri, ceaiuri, tincturi, produse naturiste).

Perioada de analiză a cererilor este cuprinsă între 26 martie și 1 aprilie, dată după care vor fi anunțați cei care obțin acordurile de închiriere spațiu.

Municipalitatea invită comunitatea locală și vizitatori din toată țara să se alăture celui mai îndrăgit festival al primăverii, în care natura și creativitatea iubitorilor de frumos se întâlnesc într-un spectacol de neuitat.

 

Constantin Pașol/UZPR

Foto: Primăria Pitești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *