◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Intâlnirea ziariştilor sătmărenai cu preşedintele UZPR

DORU DINU GLĂVAN – preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) – s-a întâlnit ieri la Satu Mare cu o parte dintre ziariştii sătmăreni.

La restaurantul AURORA din Satu Mare a avut loc ieri o întâlnire istorică cu Doru Dinu Glăvan – preşedintele UZPR – la care au participat 30 de jurnalişti de la principalele publicaţii sătmărene din presa scrisă, online şi de televiziune. Scopul acestei întrevederi cu jurnaliştii sătmăreni s-a axat în principal pe condiţiile necesare, aferente înscrierii în UZPR  a unor ziarişti sătmăreni, care vor fi părtaşi în viitor la “coagularea” mai pregnantă a breslei jurnaliştilor din România, prin intermediul Filialelor judeţene.

Aspecte din activitatea UZPR

Această întâlnire cu jurnaliştii sătmăreni a debutat cu o amplă prezentare a activităţii UZPR, susţinută de preşedintele DORU DINU GLĂVAN, care s-a referit la principalele demersuri întreprinse de colegii din conducerea UZPR,în ultimii ani, pentru consolidarea acestei Uniuni de creaţie. Domnia sa a scos în evidenţă şi acţiunile organizate anul trecut de reprezentanţii UZPR pentru a marca sărbătorirea celor 100 de ani de la înfiinţarea breslei jurnaliştilor români profesionişti, care au culminat cu reînvierea Balului jurnaliştilor. Printre altele, preşedintele Doru Dinu Glăvan a menţionat faptul că ar fi nevoie ca statul să sprijine presa regională, pentru ca aceasta „să nu moară”, aşa cum de altfel se întâmplă şi în alte ţări din Occident. Referitor la statutul jurnaliştilor, care lucrează în presa online, preşedintele a precizat că şi ei pot să devină membri ai UZPR, dar că trebuie realizate unele demersuri în vederea precizării clare a statutului de jurnalist al unei publicaţii online.

            Puterea legitimaţiilor UZPR

Despre legitimaţia UZPR, preşedintele Doru Dinu Glăvan a spus că prin intermediul acesteia membrii pot să beneficieze de anumite facilităţi, de exemplu, pot să participe în mod gratuit la  spectacole, să viziteze anumite obiective turistice din ţară şi străinătate. Membrii UZPR beneficiază în prezent şi de o legitimaţie, care poate să le asigure parcarea gratuită în toate judeţele din România, în urma unei convenţii încheiată cu Inspectoratele Judeţene de Poliţie. În acest sens, au existat la nivel naţional unele probleme pe considerentul că Primăriile au Servicii de parcare auto, care nu vor să recunoască aceste legitimaţii auto, care poartă sigla UZPR. În acest sens, preşedintele a relatat faptul că UZPR a demarat deja discuţiile necesare cu Primăriile din ţară şi că această problemă va fi soluţionată în cel mai scurt timp. În câteva oraşe din ţară, inclusiv în Bucureşti, membrii UZPR au deja dreptul la parcare gratuită. Această prestigioasă Uniune de creaţie din România, prin reprezentanţii ei, va milita în continuare pentru ca ziariştii profesionişti din România să se bucure şi de alte drepturi, dar mai ales pentru ca aceştia să fie din ce în ce mai bine pregătiţi din punct de vederea profesional, în vederea contracarării marilor provocări ale economiei de piaţă.Dacă ziariştii sătmăreni, care întrunesc condiţiile stipulate în Statut,  se vor înscrie în acestă Uniune de creaţie ar fi posibil ca în viitor să fie înfiinţată şi la Satu Mare o Filială a UZPR.

Proiecte locale destinate completării veniturilor jurnaliştilor

Un alt subiect important abordat de preşedintele Doru Dinu Glăvan a fost acela legat de proiectele locale pe care jurnaliştii le pot accesa, pe diferite teme de utilitate publică, în vederea completării veniturilor băneşti ale acestora. Se ştie că salariile jurnaliştilor nu sunt mari, dar prin intermediul acestor proiecte, fie ele locale, transfrontaliere sau europene, se pot accesa importante fonduri băneşti în urma cărora vor avea de câştigat şi comunităţile respective.

 După întrevederea cu jurnaliştii, Doru Dinu Glăvan a acordat un scurt interviu colegului nostru Teodor Curpaş – realizatorul emisiunii OAMENI ŞI FAPTE, iar ulterior, preşedintele UZPR a participat la emisiunea INCURSIUNE ÎN COTIDIAN, realizată de Dumitru Ţimerman. Pentru  a afla mai multe despre  UZPR, vă invităm să urmăriţi aceste emisiuni, care vor fi difuzate în zilele următoare, conform programului, pe postul de televiziune NORD VEST TV Satu Mare.

DUMITRU ŢIMERMAN / UZPR

           

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *