◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Kyiv Independent și UNESCO pregătesc jurnaliștii ucraineni care aspiră
să relateze pentru publicul internațional

Sprijinită de UNESCO, The Kyiv Independent, principala publicație în limba engleză din Ucraina, cunoscută pentru reportajele sale pe teren, a lansat o școală de jurnalism în limba engleză pentru jurnaliștii și editorii ucraineni.

Având în vedere că războiul în desfășurare prezintă noi provocări în fiecare zi, jurnaliștii locali se găsesc în prim-plan. În mijlocul acestei tulburări, există o nevoie presantă de a relata din Ucraina pentru publicul internațional, bazată pe o înțelegere profundă a culturii Ucrainei, a contextului istoric și a peisajului social-politic.

„Istoria a arătat că este, de asemenea, esențial ca jurnaliștii ucraineni să știe să aducă poveștile locale publicului internațional, cum să vorbească lumii pentru ca aceasta să asculte”, punctează Olga Rudenko, redactor șef în Kiev Independent.

Scopul acestei instruiri intensive, finanțată de Programul Internațional pentru Dezvoltarea Comunicării al UNESCO, este de a dota jurnaliștii cu cunoștințele despre standardele internaționale de jurnalism, practicile etice, principiile de povestire și prezentarea de povești către instituțiile media globale. Participanții beneficiază de experiența și cunoștințele unor jurnaliști, reporteri și specialiști mass-media ucraineni și internaționali de top, potrivit unesco.org.

Dintre aproximativ 80 de candidați, aproape 30 de jurnaliști motivați să se dezvolte în domeniul jurnalismului internațional au fost selectați și au participat la un training de 10 zile. Kyiv Independent J-School a atras o cohortă diversă, inclusiv jurnaliști experimentați, studenți și persoane care trec la jurnalism din diverse domenii.

Pentru a oferi relatări de încredere, bogate în context, oferind știri corecte pe o varietate de subiecte, pregătirea J-School se extinde și la aspecte esențiale, cum ar fi respectarea standardelor profesionale de relatare, efectuarea de verificări amănunțite și analizarea publicațiilor și imaginilor. J-School a avut și o secțiune specială dedicată combaterii dezinformării, precum și a narațiunilor rău intenționate.

Datorită acestui proiect, Kyiv Independent J-School a devenit un centru pentru jurnaliştii aspiranţi care doresc să amplifice vocea Ucrainei pe scena globală. Proiectul nu numai că a consolidat capacitățile și abilitățile jurnaliștilor și editorilor locali, dar a consolidat și colaborarea dintre tinerii profesioniști ucraineni din mass-media.

Ca un pas următor, fiecare participant la școală trebuie să contribuie cu cel puțin o poveste pe site-ul Kyiv Independent sau în instituțiile media partenere. Cinci participanți au fost aleși pentru un stagiu de o lună în redacția independentă de la Kiev.
(redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *