◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro21.02.2024

Depresia, afecțiune globală fără rezolvare

Lumea nu reuşeşte să soluţioneze problema depresiei, care este din ce în ce mai evidentă la nivel global, apreciază experţii citați de dpa. Se estimează că în fiecare an, 5% dintre adulţi la nivel global suferă de depresie.

Conform Lancet-World Psychiatric Association Commission, depresia rămâne o criză globală de sănătate care este neglijată şi este mai frecventă la tineri. Experţii susţin că o abordare a problemei depresiei va face ca milioane de membri ai societăţii să fie mai fericiţi şi productivi. „Depresia este o criză globală de sănătate care necesită răspunsuri la mai multe niveluri. ”Investiţia în reducerea problemei depresiei va oferi pentru milioane de oameni şansa de a deveni mai sănătoşi, mai fericiţi şi mai productivi în societate, va contribui la consolidarea economiilor naţionale şi la promovarea Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Naţiunilor Unite pentru 2030”, apreciază Helen Herrman, de la Centrul Naţional de Excelenţă în Sănătatea Mintală a Tinerilor al Universității din Melbourne, Australia.

Se estimează că în ţările cu venituri mari, aproximativ jumătate dintre oameni care suferă de depresie nu sunt diagnosticaţi sau trataţi, iar această proporţie creşte la 80-90% în ţările cu venituri mici şi medii. Între timp, pandemia de coronavirus a creat provocări suplimentare care afectează grav sănătatea mintală a milioane de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *