◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro01.12.2023

Studiu. Rețelele de socializare, principalele surse de știri pentru americani

Procentul utilizatorilor TikTok care accesează regulat știri prin intermediul aplicației a crescut la 43% în 2023, de la 22% cu un an mai devreme, potrivit unui nou studiu al Centrului de Cercetare Pew, care a constatat că jumătate din adulții americani primesc cel puțin câteva știri de pe rețelele sociale.

Organizațiile de știri concurează cu TikTok și alte platforme de social media pentru atenția consumatorilor și bugetele agenților de publicitate, multe care caută modalități de a implica publicul mare și râvnit al generației Z – a TikTok.

Analiza Pew a consumului de știri de către americani, bazată pe un sondaj efectuat pe 8.842 de adulți din SUA, derulat între 25 septembrie și 1 octombrie 2023, a constatat că site-urile sau aplicațiile de știri au fost folosite de 67% dintre cei chestionați.

Facebook, deținută de Meta (META.O), este cea mai populară platformă de socializare pentru știri, 30% dintre americani spunând că accesează regulat știri acolo, urmată de YouTube cu 26%, Instagram cu 16% și TikTok, cu 14%, a descoperit Pew, citat de Reuters.

Consumul de știri pe Facebook persistă, în ciuda eforturilor Meta de a reduce prevalența știrilor și a altor conținuturi civice pe platformele sale în ultimii ani, deoarece se confruntă cu presiuni de reglementare pe piețele cheie din întreaga lume. (redacția UZPR)

Foto: Erik Lucatero/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *