◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 46-a din 2019 (11 – 17 noiembrie)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna ce a trecut.
1. Turul 1: Favorurile pentru Diaspora și votul dedicat
2. Iohannis respinge confruntarea „unu la una” în favoarea uneia cu sine
3. Coaliția ALDE – PRO n-a avut zile multe
4. Cioloș face presiuni pentru fuziunea cu USR-ul rănit
5. De Black Friday, suedezii ne-au făcut cadou eliminarea de la EURO 2020

1. Turul 1: Favorurile pentru Diaspora și votul dedicat

Marea surpriză a primului tur a constituit-o scorul lui Iohannis: de la o calificare din primul tur – anunțată de Orban – sau un procent mult peste 40 – dat ca sigur de Rareș Bogdan, președintele în exercițiu nu a obținut decât 37,8%, iar numărătoarea voturilor din diaspora în loc să-i crească activul i l-a scăzut, lăsând între el și Dăncilă doar o diferență de 15 procente. Una recuperabilă, dacă avem în vedere precedentele scrutinuri.
Obs. După primul tur al alegerilor, articolele negative din presa germană la adresa lui Iohannis s-au înmulțit, conaționalii săi privindu-l ca pe „eroul care a eșuat”.

2. Iohannis respinge confruntarea „unu la una” în favoarea uneia cu sine

Principala activitate electorală din săptămână, a candidatului-președinte, a fost refuzul unei confruntări cu Viorica Dăncilă pe motiv că vorbesc limbi (politice) diferite și că de fapt confruntarea a avut deja loc. Acest refuz i-a oferit muniție contracandidatei care l-a acuzat de lașitate și lipsă de bărbăție. În fața unei atitudini publice contrare deciziei sale, a convenit până la urmă să se confrunte cu sine însuși, într-o reuniune la care invitat câțiva jurnaliști de curte și un politolog cunoscut pentru vederile sale de dreapta.

3. Coaliția ALDE – PRO n-a avut zile multe

Ponta și Călin Tăriceanu, a căror alianță s-a descleiat imediat după alegerile la care candidatul lor comun a luat vreo opt procente de unul singur, fără sprijinul celor două partide aflate pe marginea disoluției – odată prin disputa contondentă dintre Ponta și Tudose, care s-au invitat reciproc să părăsească partidul și a doua oară prin faptul că ALDE al lui Tăriceanu se subțiază văzând cu ochii prin desprinderea unei noi formațiuni – Forța Națională – care l-a ales pe Meleșcanu în fruntea sa. Acesta a redevenit președinte de partid după aproape un sfert de veac, după ce a mai fost odată, la APR.

4. Cioloș face presiuni pentru fuziunea cu USR-ul rănit

În fața nemulțumirii crescânde din partid, Barna a organizat o rundă de alegeri interne în care membrii partidului să se pronunțe online dacă îl mai vor sau nu în fruntea USR. S-a alăturat curentului și Cioloș care dorește o fuziune cât mai rapidă din care să se aleagă cu o viitoare candidatură pentru Parlamentul României, în favoarea căreia ar renunța oricând la calitatea de europarlamentar. Tot mai dulce e pâinea de acasă…

5. De Black Friday, suedezii ne-au făcut cadou eliminarea de la EURO 2020

După primul tur al alegerilor, articolele negative din presa germană la adresa lui Iohannis s-au înmulțit, conaționalii săi privindu-l ca pe „eroul care a eșuat”. Black Friday ne-a adus cadou eliminarea din cursa pentru EURO 2020, după înfrângerea cu 2 – 0 acasă, în fața suedezilor. Contra își consolidează statutul de cel mai slab și mai neinspirat antrenor al echipei naționale de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *