◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Profețiile uitate ale lui Nostradamus

Profețiile uitate ale lui Nostradamus sunt numeroase și controversate. Nostradamus, de-a lungul vieții sale, a scris 942 de catrene ( poezie în patru versuri), care conțin previziuni sau profeții despre evenimentele importante care vor urma, până în anul 3797.

Acestea au fost scrise în secolul al XVI-lea și chiar dacă sunt considerate în prezent controversate, ele prezintă unele viziuni extrem de interesante despre viitorul omenirii. Din acest motiv, am ales să vă prezentăm o privire de ansamblu despre profețiile lui Nostradamus și despre veridicitatea lor.

Profețiile uitate ale lui Nostradamus

Prima profeție de succes a lui Nostradamus și cea care a deschis șirul celorlalte a fost realizată în 1538, atunci când Nostradamus l-a văzut pe călugărul Felice Peretti, căruia i-a spus că în 1585 va deveni Papa Sixtus al V-lea.

Apoi a urmat profeția despre regele Henri al Franței, care urma să fie rănit într-un turnir. Regele Franței a ignorat această profeție și lancea adversarului său i-a străpuns casca de protecție și i s-a înfipt în ochi ajungându-i până în creier. În 10 zile de la nefericitul eveniment a murit.

A scris că 1792 ar marca „o nouă epocă”, Nostradamus a prevestit astfel Revoluția Franceză (1792 a fost anul în care a fost folosit noul calendar revoluționar). Mai apoi a prezis apariția lui Napoleon:

„Un împărat se va naște în apropierea Italiei, care va ridica un imperiu”

Mai apoi, există anumite catrene care vorbesc despre Hitler, despre începerea celui de-Al Doilea Război Mondial și chiar despre bombele atomice de la Hiroshima și Nagasaki. Apoi a urmat profeția despre infractorul crud, care va teroriza Mesopotamia și care s-a referit la nimeni altul decât Saddam Hussein. De asemenea, ascensiunea lui Trump a fost văzută de Nostradamus în urmă cu peste 450 de ani, sub forma unei profeții ciudate:

Marele bătrân rușinos și îndrăzneț. El va fi ales guvernator al armatei” (președintele este comandantul-șef al armatei americane).

Interpretare contradictorie

Profețiile uitate ale lui Nostradamus

Unul dintre atributele profețiilor lui Nostradamus este că înțelegerea lor este ambiguă și lasă loc de interpretări și presupuneri. Este foarte adevărat, dar nu trebuie să uităm că Nostradamus a fost un personaj extrem de inteligent, care a avut neșansa să trăiască în perioada Inchiziției. Orice persoană, care îndrăznea să lezeze Biserica în acea vreme era condamnat chiar și la moarte.

Acesta a fost motivul principal pentru care Nostradamus a inventat un cod special pe care l-a introdus în catrenele sale. Acest cod folosește cuvinte din mai multe limbi și astfel a ascuns de mințile întunecate ale preoților din vremea sa. Adevărul se află în fiecare profeție, doar că el este atât de bine ascuns, încât și în ziua de astăzi ne este greu să-l descoperim.

De exemplu, o predicție despre pericolele încălzirii globale poate fi înțeleasă precum un pește care devine fierbinte atunci când este gătit.

O conexiune istorică

Cu toate acestea, în spatele popularității lui Nostradamus există mai mult decât o idee vagă. Așa cum a remarcat Peter Lemesurier, multe dintre proiecțiile lui Nostradamus despre viitor s-au bazat pe evenimente istorice. Asemănările abundă în istoria omenirii, prin urmare, desenul trecutului îi conferă operei un alt nivel de credibilitate.

Avertizarea despre un dictator este clară în: „Sub umbra prefăcută de a ridica servitute, oameni și oraș, el îi va ucide” – au existat mulți dictatori în istorie și probabil că vor mai fi și alții. Nostradamus a scris, de asemenea, despre foc, foamete și inundații, toate care s-au produs în mod repetat de-a lungul secolelor.

Profeția într-un timp de revoluție

Stéphane Gerson a remarcat că Nostradamus a trăit într-un timp haotic, cu războaie religioase, cu arme distructive și reorganizări politice, modificându-se lumea din jurul lui foarte des. Acest lucru se reflectă în opera sa și oferă o legătură cu oamenii care se confruntă cu tulburări în viața lor.

După atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, librăriile au înregistrat o creștere accentuată a vânzărilor de cărți legate de Nostradamus – când lumea se simțea nesigură și World Trade Center a distrus, unii au găsit confort în aceste profeții. (Au circulat numeroase profeții mincinoase atribuite lui Nostradamus despre atacul de la 11 septembrie. Toate au fost mincinoase și extrase din context).

Implicații în lumea reală

Deși lucrarea lui Nostradamus are cu certitudine și puncte slabe, totuși a avut un impact real asupra oamenilor. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ministrul nazist al propagandei, Joseph Goebbels, care a folosit catrenele lui Nostradamus (propagandă falsă) pentru a spune că armata germană era destinată victoriei. Broșurile au fost distribuite în Europa cu aceste informații, în speranța de a netezi calea pentru naziști.

Goebbels a spus: „Americanii și englezii cad ușor când vine vorba despre acest lucru”, adică Nostradamus și ocultismul. Dar puterile aliate și-au dat seama cât de utile ar putea fi aceste profeții și au tipărit alte broșuri pentru a ridica moralul oamenilor (tot mincinoase). Pe de altă parte, în prezent, profețiile lui Nostradamus au fost interpretate după bunul plac al fiecăruia și din acest motiv s-a născut ideea că ele ar fi false sau ratate. Dar adevărul este bine ascuns în catrene și nu poate fi văzut de toți novicii.

Sfârșitul profețiilor și sfârșitul lumii

Nostradamus a scris despre lumea care se va încheia în anul 3797, așadar oamenii mai au foarte mulți ani de trăit. Apocalipsa nu a fost prezisă de Nostradamus și nici extincția, așa cum au circulat pe internet numeroase profeții.

Potrivit lui Fourier, Nostradamus era convins ca prezicerile lui nu vor fi înțelese de contemporanii lui, de aceea a lăsat o serie de indicii pentru a fi găsite atunci când ar fi dorit el.

Profețiile ascunse ale lui Nostradamus

Catrenul 69 descrie obiectul drept „un mare munte rotund care se va rostogoli,făcând să se scufunde tari mari”.Când acest fenomen nu a avut loc, dr. Fourier şi colegii lui au ramas descumpaniti.”Până la urmă mi-am dat seama că Nostradamus ne-a oferit spre descifrare unul din celebrele sale jocuri de cuvinte”, afirma cercetătorul. Ne indică un anumit loc.

Prin „munte” el a subînţeles „o stâncă imensă şi dacă aceasta va fi rostogolita,ceea ce se va găsi acolo va avea o influenţă uriaşă asupra statelor lumii”.Dr. Fourier şi-a dat imediat seama unde trebuie să caute şi s-a dus direct la o piatră neagră, mare, rotundă, situată în apropiere de Paris, pe proprietatea în carea trăit Nostradamus. Împreună cu echipa sa, a început să sape şi a găsit o cutiuta metalica, pe capacul căreia era gravată litera „N”.”Când am deschis cutia şi am zărit un teanc de pergamente îngălbenite, cu scrisul inimitabil al lui Michel de Nostradamus, inima mea pur şi simplu s-a oprit pentru o clipă”, a povestit cercetătorul.Scrierile conţin sute de profeţii, necunoscute până acum, unele dătătoare de sperante, altele îngrozitoare.Iată câteva dintre ele, considerate de Fourier, drept cele mai semnificative:

Diferenţele între limbi vor dispărea.

Potrivit lui Nostradamus, ca urmare a unei invenţii pe care o denumeşte „un nou aparat”, lumea va fi „aşa cum a fost înainte de Turnul Babel”.Explicaţia cercetătorului este ca Nostradamus s-a gândit la un fel de maşină de tradus universală, poate un calculator.Profetul spune că această descoperire va duce curând la dispariţia naţiunilor.

Continuarea pe efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *