◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro14.07.2024

Statele baltice și nordice, campioane europene la proporția populației cu studii superioare

Proporția populației cu studii superioare este mai mare în țările baltice și nordice,. Pe de altă parte, populația adultă din Europa cu studii superioare, care este cel mai înalt nivel, variază considerabil pe tot continentul, conform datelor disponibile, citate Euronews.

În medie, aproape o treime a cetățenilor în vârstă de 25-74 de ani din Uniunea Europeană au o diplomă de învățământ superior, inclusiv universități publice și private, colegii, institute de pregătire tehnică și școli profesionale. Nivelul de educație variază și în funcție de vârstă și sex.

Clasificarea agenției europene de date Eurostat se bazează pe Clasificarea standard internațională a educației (ISCED). Ponderea absolvenților de învățământ superior a fost mai mare decât media UE în țările baltice și nordice. Suedia și Norvegia s-au clasat pe locul al treilea și al patrulea, cu peste 45% dintre absolvenții de învățământ terțiar.

Din populația letonă, 44% aveau o diplomă de studii superioare. Alte țări nordice și baltice au avut, de asemenea, cote mai mari decât media UE la absolvenții de studii superioare. La polul opus, după România, Italia a avut cea mai mică pondere a absolvenților de studii superioare, cu 18,5%. Această cifră a fost, de asemenea, ușor sub media UE în Germania (31,5 la sută).

În 2022, 42% din populația UE cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani avea o diplomă de studii superioare. Acesta a variat între 24,7% în România și 62,3% în Irlanda. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *