◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro12.06.2024

Summit-ul pentru un nou pact financiar global, centrat pe schimbările climatice

Liderii mondiali se vor aduna la Paris, într-un summit care debutează joi, cu ambiția de a reimagina finanțarea globală pentru o nouă eră, modelată de schimbările climatice.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Summit-ul pentru un nou pact financiar global are ca scop construirea unui „nou consens” pentru a îndeplini obiectivele globale interconectate de combatere a sărăciei, reducerea emisiilor de încălzire a planetei și protejarea naturii.

Ideile care vor fi abordate variază de la impozitarea pe transport maritim, combustibilii fosili sau tranzacțiile financiare, până la inovații în creditare și o regândire structurală a Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Băncii Mondiale, potrivit EURACTIV.

Summitul de două zile va reuni aproximativ 50 de șefi de stat și de govern și reprezintă o platformă pentru împărtășirea ideilor înaintea unei serii de întâlniri majore, economice și climatice, care se vor desfășura în lunile următoare.

Președinția franceză a anunțat că dorește să dea „impuls politic” ideii unei taxe internaționale asupra emisiilor de carbon provenite din transport maritim, cu speranța unui consens posibil la o reuniune a Organizației Maritime Internaționale, în perioada imediat următoare.

Grupul de țări V20 de pe frontul climatic, care include acum 58 de state membre, susține că restructurarea sistemului financiar global pentru a se alinia la obiectivele climatice trebuie finalizată până în 2030. (redacția UZPR)

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *