◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro21.06.2024

Positive Media Day 2023. Mesaje inspiratoare și jurnalism constructiv

Positive Media Day 2023, celebrată pe 22 iunie, este o sărbătoare anuală dedicată promovării conținutului pozitiv și încurajării instituțiilor media să se concentreze pe articole pozitive, mesaje inspiratoare și jurnalism constructiv.

Positive Media Day a fost instituită pentru prima dată în 2018, în SUA, cu scopul de a contracara negativitatea copleșitoare întâlnită adesea în mass-media. Fondatorii au recunoscut impactul semnificativ pe care presa îl are asupra modelării percepției, atitudinilor și bunăstării generale ale publicului. Dedicând o zi pentru a sărbători media pozitivă, ei și-au propus să inspire o trecere către un conținut mai constructiv, care promovează optimismul și progresul și s-a extins în mai multe state.

 

Puterea relatării de presă în motivarea oamenilor

Tema pentru Positive Media Day 2023 este „Schimbare prin povești pozitive”. Această temă încurajează organizațiile media și jurnaliștii să prezinte povești de rezistență, inovație și transformare pozitivă care îi inspiră pe alții să facă o diferență în propriile vieți și comunități, subliniind puterea relatării de presă în motivarea oamenilor să ia măsuri pentu o lume mai bună.

Positive Media Day 2023 este centrată în jurul importanței concentrării asupra aspectelor pozitive ale vieții, inspirând speranță și.

În ce privește modelarea percepției publice, prin sărbătorirea mass-mediei pozitive se poate încuraja o trecere către o imagine mai echilibrată și mai constructivă a lumii. În același timp, relatările pozitive au potențialul de a susține dorința de schimbare pozitivă și de a motiva oamenii să ia măsuri în propriile vieți și comunități. Mai mult, consumul de materiale de presă cu conținut pozitiv reduce stresul și anxietatea asociate cu expunerea excesivă la negativitate.

Potrivit positivemediaday.com, în această zi, publicul poate căuta și împărtăși povești, articole și videoclipuri încurajatoare pe platformele sociale, poate eticheta posturile media preferate și răspândi pozitivitatea. De asemenea, oamenii pot susține organizațiile media pozitive sau își pot face abonamente, pentru a sprijini presa profesionistă.

„Positive Media Day 2023 este o oportunitate minunată de a ne muta atenția către pozitivitate, de a inspira schimbare și de a promova jurnalismul constructiv. Prin participarea activă la această zi, putem contribui la o societate mai optimistă și mai rezistentă. Să valorificăm puterea media pozitivă pentru a crea o lume mai bună pentru toți!”, îndeamnă inițiatorii. (redacția UZPR)

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *