◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Un loc de poveste din România: Vulcanul Racoș din județul Brașov

Atunci când am văzut prima dată o fotografie cu acest loc, am fost convins că nu poate fi din România. Că dacă ar fi fost, mi-am zis eu, presa ar fi trebuit să îl fi făcut deja celebru, precum alte locuri speciale din această țară. Așa că am verificat cu neîncredere internetul, convins că e gluma proastă a cuiva.

În realitate, vulcanul este cât se poate de românesc, chiar dacă nu este celebru, și poate fi descoperit relativ ușor în județul Brașov, în apropierea localității Racoș.

Pe blogul său, George Voicu, unul dintre românii care au vizitat acest loc de poveste, ne spune următoarele: „Vulcanul Racoș se află în vecinătatea comunei Racoș, din munții Perșani. Se poate ajunge acolo cu mașina, dar și cu trenul. Drumul de mașină este bun, iar peisajul de până acolo încântător, cu dealuri acoperite de iarba de un verde crud și pomi ce stau precum grănicerii de pază. Se poate ajunge cu mașina până la o distanta de 500-700 de metri de craterul vulcanului… Iar de acolo mai faceți câțiva pași pe jos. 

Vulcanul și zona înconjurătoare acestuia reprezintă ultimele activități vulcanice de pe teritoriul României, spun specialistii. Aici sunt ultimele erupții bazaltice cuaternare ale munților Carpați.

Am aflat că locul unde este Craterul vulcanului a fost exploatat multă vreme pentru zgură.  În 2005, printr-o Hotărâre de Guvern, a fost declarat un loc protejat prin lege – veți înțelege de ce în momentul în care ajungeți acolo ”

După cum puteți vedea în fotografiile și în filmulețul de mai jos, chiar este un loc special pe care ar trebui să îl vizităm!

comunitateahyperboreea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *