◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro12.06.2024

Jocurile Olimpice 2024
vor genera beneficii economice nete între 6,7
și 11,1 miliarde de euro în regiunea Paris

Un studiu independent al Centre de droit et d’économie du sport (CDES) al Universităţii din Limoges, institut de cercetare din Franţa specializat în aspectele economice şi juridice ale sportului, arată că Jocurile Olimpice Paris 2024 vor genera beneficii economice nete între 6,7 și 11,1 miliarde de euro în regiunea Paris, cu un scenariu intermediar care proiectează un impact economic net de 8,9 miliarde de euro.

În perioada 2018-2034, impactul net provine dintr-o injecție externă de resurse economice în regiunea Île de France, ceea ce nu s-ar fi întâmplat fără Jocurile Olimpice.

Potrivit olympics.com, impactul este evaluat să aibă ca nucleu turismul, construcțiile și organizarea Jocurilor, cu 30%, 28% și, respectiv, 42% din impactul economic net.

Între 2,3 și 3,1 milioane de vizitatori unici cu bilete sunt așteptați să viziteze Parisul în timpul Jocurilor Olimpice, aproximativ 64% dintre ei fiind francezi. Se estimează că 2,6 miliarde de euro vor fi cheltuiți de către turiștii care călătoresc la Paris în timpul Jocurilor, cu sau fără bilete, potrivit Biroului de Turism din Paris.

Majoritatea celor 7 miliarde de euro în finanțare privată pentru Jocurile de la Paris 2024 provin din drepturi media, sponsorizare și bilete, dar și din investiții private în proiecte de infrastructură pe termen lung și include o contribuție a CIO de 1,7 miliarde de dolari, în numerar și servicii.

Finanțarea publică se ridică la trei miliarde de euro și acoperă în principal proiecte care vor răspunde nevoilor pe termen lung ale comunităților locale – se estimează că pentru fiecare euro de cheltuieli publice există un efect de trei euro impact economic (conform scenariului intermediar). „Fiind primele Jocuri Olimpice aliniate la Agenda Olimpică 2020, Paris 2024 demonstrează că Jocurile pot aduce beneficii economice substanțiale gazdelor lor, fiind în același timp derulate în mod responsabil din punct de vedere social și ecologic. Acestea sunt Jocuri care se adaptează cu adevărat la nevoile gazdei lor și la vremurile în care trăim, creând o moștenire de impact înainte de ceremonia de deschidere și mult după încheierea competițiilor sportive”, punctează Christophe Dubi,

director executiv al Jocurilor Olimpice. (redacția UZPR)

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *