◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.06.2024

Instruire în relatare electorală pentru 60 de jurnaliste din India

Organizația Reporteri Fără Frontiere (RSF) și un partener local, Network of Women in Media, India (NWMI), au oferit instruire pentru acoperirea alegerilor pentru 60 de femei jurnaliste din toată țara. Formarea a inclus combaterea dezinformării, jurnalismul de soluții și utilizarea unei abordări incluzive, cu scopul de a asigura o acoperire diversificată și fiabilă a alegerilor generale, care urmează să se încheie la 1 iunie.

Pe fundalul unei scăderi dramatice a libertății presei în India, care ocupă locul 159 din 180 de țări în Indexul Mondial al Libertății Presei 2024 al RSF, instruirea a fost oferită prin intermediul unei serii de ateliere online, concepute special pentru jurnaliste. Cele 60 de participante, în principal liber-profesioniste din diferite regiuni ale țării, au asistat la sesiuni de instruire și de împărtășire a experienței privind acoperirea electorală. „Deoarece libertatea presei a suferit o erodare continuă în ultimii zece ani în India și puține mass-media independente au mai rămas, este esențial să sprijinim acei jurnaliști care, totuși, își continuă misiunea de a informa. Instruirea oferită de RSF și partenerul local NWMI femeilor jurnaliste în această perioadă electorală a răspuns acestui obiectiv și nevoilor exprimate de profesioniștii media din domeniu”, punctează Célia Mercier, șeful Biroului RSF pentru Asia de Sud.

Într-o țară în care proprietatea mass-media este concentrată în câteva mâini, publicul primește multe știri de pe internet, dar acest mediu este încărcat de dezinformare, potrivit rsf.org. Datoria jurnaliștilor de a verifica informațiile postate online este cu atât mai mare în timpul alegerilor. Atelierul RSF a predat tehnici de verificare a faptelor, inclusiv utilizarea inteligenței artificiale (AI) pentru a identifica știrile false virale și deepfake-urile.

De asemenea, femeile jurnaliste au beneficiat de pregătire tehnică în prelucrarea, analizarea și prezentarea datelor numerice despre alegeri. (redacția UZPR)

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *