◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.06.2024

Previziunile lui Tesla despre viitor: Terra transformată într-un creier uriaș, tehnologie sofisticată și femeile vor conduce lumea.

Nikola Tesla a fost unul dintre cei mai inteligenți oameni ai secolului trecut. Invențiile sale au contribuit decisiv la progresul tehnologic al omenirii și probabil că dacă ar fi trăit în prezent acestea ar fi fost de-a dreptul fantastice.

Pe lângă faptul că a fost un renumit om de știință, Tesla a avut și darul anticipării viitorului. Acest dar s-a transpus în numeroase lucruri ale specialistului despre ceea ce înseamnă tehnologia viitorului.

Principala obsesie a lui Tesla a fost dezvoltarea și implementarea curentului wireless. Acesta era convins că în viitor oamenii nu vor mai avea nevoie de fire sau de prize pentru a folosi curentul. Mai mult de atât, Tesla specifica într-o lucrare de a sa că oamenii viitorului vor folosi un aparat mic, care va intra într-un buzunar, pentru a comunica între ei. Este limpede că specialistul se referea la telefoanele deștepte pe care le numim în prezent Smartphone.

„Atunci când wireless-ul va fi implementat, întreaga planetă se va transforma într-un creier uriaș. Oamenii, indiferent de distanță, vor fi capabili să comunice între ei ca și când s-ar afla unul lângă altul. Distanța nu va mai fi o problemă și cu ajutorul ecranelor uriașe vor fi capabili să se vadă între ei.”, scria Tesla în 1926 într-o lucrare științifică.
Pe lângă internet, omul de știință a mai prezis că și mijloacele de transport vor fi revoluționate. „O călătorie de la New York la Paris se va realiza în câteva ore și aparatele care vor fi folosite nu vor avea nevoie de pilot. Ele vor fi ghidate de la sol.” Încă nu s-a ajuns la performanța ca avioanele comerciale să nu aibă nevoie de pilot, dar este cert că în doar câteva ore putem călători între Paris și New York.

Un alt subiect pe care l-a abordat Tesla se referă la trezirea intelectului femeilor. Conform omului de știință, viitorul le va conferi femeilor o nouă perspectivă, pentru că inițial acestea își vor câștiga libertatea și vor fi considerate egalul bărbaților, pentru ca mai apoi să existe o trezire generală a lor. Astfel, ele vor deveni superioare bărbaților și lumea va fi condusă numai de femei. Nu se știe care va fi rolul bărbatului, dar el va deveni partea inferioară.

Trezirea intelectului femeilor s-a produs deja și în majoritatea țărilor acestea au aceleași drepturi ca și bărbații. Probabil că în viitorul apropiat, profeția lui Tesla se va îndeplini și atunci vom asista la o revoluție feminină și astfel lumea va fi condusă în întregime de următorul sex puternic, adică femeia.
De asemenea, Tesla a previzionat că omenirea se va confrunta cu problema poluării și doar prin înființarea unor agenții specializate și prin cheltuirea a miliarde de dolari această problemă va fi în cele din urmă rezolvată.

Descoperirile pe care le vedea Tesla în viitorul omenirii vor ajuta societatea pentru a-și spori nivelul de viață. Sănătatea va fi pusă pe primul plan, iar măsuri igienice obsesive vor fi luate. De exemplu, Tesla credea că doar nebunii vor mai bea apă nepurificată sau vor mânca hrană necontrolată.
Ştiinţa modernă declară: Soarele este trecutul, Pământul prezentul, iar luna viitorul. Dintr-o masă în flăcări ne-am născut, şi într-o masă îngheţată o să ne transformăm. Legea naturii este nemiloasă, şi suntem în mod irezistibil atraşi de destinul nostru. Lordul Kelvin ne dă o şansă redusă de viaţă: circa 6 milioane de ani, după care lumina Soarelui se va stinge, iar Pământul nostru va deveni un deşert de gheaţă, căzând în noaptea eternă.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *