◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Rusia pregăteşte cel de-al Treilea Război Mondial

Putin pregăteşte cel de-al Treilea Război Mondial, aşa cum Stalin l-a pregătit pe cel de-Al Doilea.

Ruşii nu se simt bine dacă nu fac război, cel puţin măcar unul la 5-10 ani.

De curând poliţia din Chişinău a descoperit întâmplător trei arsenale în două clădiri din sectoarele Buiucani şi Botanica – detonatoare, sticle cu coctail „Molotov”,  măşti Anonymous şi telefoane mobile,  care dovedeau că de pe ele s-a vorbit cu zeci de abonaţi din Federaţia Rusă.

E clar că ruşii se pregătesc de invadarea Republicii Moldova. Dacă nu vor câştiga paşnic Primăria municipiului Chişinău la alegerile din 14 iunie, vor pune în aplicare celălalt scenariu, de câştigare a  alegerilor cu forţa armelor.

Putin este convins că numai aşa va putea deturna cursul proeuropean al Republicii Moldova.

Anul trecut, în apartamentele organizaţiei paramilitare ANTIFA au fost depistate grenade, pistoale, uniforme militare, telefoane mobile cu numere din Federaţia Rusă. Cei arestaţi atunci, în frunte cu Pavel Grigorciuk, mâna dreaptă a comunistului Mark Tkaciuk, au fost în curând eliberaţi. Prietenul altui comunist, Grigore Petrenco, un individ pe nume Mihail Amerberg, declarase că el colecţionează grenade şi că acestea sunt „paşnice”, propunându-le celor care l-au arestat să tragă de inele, ca să se convingă.

Preşedintele Institutului Rus de Investigaţii Strategice (IRIS), Leonid Reşetnikov, general-locotenent al serviciului de contraspionaj al Federaţiei Ruse, i-a sugerat recent preşedintelui V.Putin că e momentul propice de a recunoaşte anume acum independenţa statală a Transnistriei, pentru că această regiune separatistă urmează a fi atacată de la o zi la alta de forţele armate ale Republicii Moldova. „În primul rând, să recunoaştem independenţa Transnistriei şi, în al doilea rând, să semnăm un acord de colaborare şi ajutor reciproc (!) în cazul unui atac asupra Transnistriei”, îi scrie lui Putin unul dintre cei care au pus la cale războiul din 1992 de la Nistru. Acesta mai menţionează: „Ceea ce se întâmplă acum în R. Moldova (!) este de neimaginat. Angajaţii IRIS nu pot ajunge în Transnistria. Contingentul de pacificatori ruşi este blocat. E timpul să adoptăm acţiuni extrem de dure (!) pentru a le băga mintea în cap autorităţilor de la Chişinău(!)”.

E o ameninţare directă la adresa păcii din regiune şi a independenţei statului nostru. Generalul dă de înţeles că „pacificatorii” ruşi şi Armata a 14-a sunt pregătiţi cu arma în mână să rupă asediul la care sunt supuşi din partea R. Moldova şi să ocupe Chişinăul.

Numerele de telefon la care s-a vorbit de pe telefoanele mobile, găsite în preajma armamentului depistat  în cele două clădiri din Chişinău, sunt de la IRIS şi Serviciile de Securitate ale Federaţiei Ruse.

Membri ai IRIS călătoresc nestingherit pe teritoriul Republicii Moldova.

Fostul campion mondial la şah Garry Kasparov atenţionează forurile europene că „V. Putin este însetat de sânge şi nu se va opri, el are nevoie de conflicte”.

Acesta aproape că a strangulat opoziţia democratică din Rusia. Cei care acum 2-3 ani protestau în centrul Moscovei la mitingurile „Rusia fără Putin” sau au emigrat, sau au fost asasinaţi (precum B. Nemţov), sau stau la dubă.

În planurile veşnicului preşedinte al Federaţiei Ruse se află acum refacerea Imperiului. Acesta trebuie să includă fostele republici sovietice, care şi-au declarat în 1991 independenţa, inclusiv R. Moldova, Georgia, Ucraina, ţările baltice ş.a.

  1. Putin ne doreşte vasali.

Armatele lui sunt pregătite să ne elibereze. De libertate, de independenţă, de viitorul nostru european.

Izbândi-va oare?!

4 iunie 2015

Nicolae DABIJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *