◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Conferința „România responsabilă”. Provocări, riscuri, soluții, proiecte pe drumul spre o societate mai durabilă și mai prosperă

Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România au organizat, în data de 20 februarie 2024, conferința „România responsabilă”, prima manifestare de anvergură dintr-un domeniu care preocupă în cel mai înalt grad societatea contemporană și care cere efortul conjugat al profesioniștilor din varii domenii. Din aceste considerente, evenimentul moderat de Lavinia Șandru a reunit specialiști, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, președinți de consilii județene, consilieri de stat, primari, antreprenori, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a fost reprezentată de președintele Sorin Stanciu, de Dan Constantin, președinte al Comisiei de Atestare Profesională și de Emil Stanciu, membru al Comisiei speciale de modificare a Statutului UZPR.

Participanții au dezbătut impactul deciziilor luate de mediul politic și de afaceri din perspectiva interesului general, cu accent pe avantajele unei abordări responsabile pentru evitarea riscurilor în fața cărora se află întreaga societate și dezvoltarea acesteia în timpuri complicate. Voci avizate din diferite domenii au punctat provocările care stau în fața avansului trecerii la o economie circulară, punctând și potențialele soluții, s-a vorbit despre responsabilitatea față de mediul înconjurător, care trebuie să înceapă de la nivelul fiecărui individ și încă din primele etape de viață. Indiferent că este vorba despre sănătate, educație sau formare profesională, aspectele pozitive și plusurile înregistrate în implementarea proiectelor de responsabilitate trebuie să fie în prim-plan și pentru toți cetățenii. „Suntem într-o zonă de transfer de tehnologie și de implementare a economiei verzi. Deciziile legate de responsabilitate trebuie verificate inclusiv în timp. Foarte multe dintre doleanțele României responsabile merg spre economie. Educația, justiția, până la urmă și jurnalismul au suportul în economie. Există și companii de stat foarte bine conduse, cu performanțe peste cele ale mediului privat”, a spus, printre altele, Dan Constantin.

Dezbaterile au continuat pe teme de agricultură, sustenabilitate, politică agricolă comună, proiecte ale mediului privat care au demonstrat rezultate și inițiative ale autorităților statului, toate din perspectiva reponsabilității și a trecerii mai departe, spre generațiile care vin, a unei societăți cât mai durabile și mai prospere.

Concluziile Conferinței „România responsabilă” au fost creionate de președintele UZPR, Sorin Stanciu: „Sunt foarte satisfăcut de ceea ce s-a discutat astăzi. România este locuită de oameni care au responsabilitatea de a trăi în aceste vremuri. Toți cei prezenți astăzi aici, noi toți suntem responsabili. Din punctul de vedere al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, avem răspunderea unei corecte informări, a unei corecte analize și eventual să sintetizăm tot ceea ce am auzit astăzi în materiale pe care să le punem în circulație, astfel încât acest tip de întâlniri să fie folositoare atât pentru noi, cât și pentru ceilalți”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *