◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.05.2024

Companiile combat „din vorbe” defrișările masive

O treime dintre companiile din domeniu defrișărilor nu au politici pentru a le stopa, arată o cercetare globală derulată de Global Canopy, care mai anunță că multe companii nu monitorizează nici măcar angajamentele pe care și le-au asumat.

Cercetările efectuate de Global Canopy au descoperit că 31% dintre companiile cu cea mai mare influență asupra riscului de defrișare tropicală prin lanțurile lor de aprovizionare nu au nici măcar un singur angajament pe direcția reducerii fenomenului pentru niciuna dintre mărfuri. De asemenea, multe dintre cele care au stabilit politici nu le monitorizează corect, ceea ce înseamnă că defrișările pentru a-și produce mărfurile ar putea avea loc în continuare, relatează The Guardian. Din cele 100 de companii cu un angajament de defrișare pentru fiecare marfă la care sunt expuse, doar 50% își monitorizează furnizorii sau regiunile de aprovizionare în conformitate cu angajamentele pentru fiecare marfă. „Am trecut cu trei ani peste termenul limită din 2020, până la care multe companii și-au propus să oprească defrișările și la doar doi ani de termenul limită al ONU din 2025 pentru companii și instituții financiare pentru a elimina defrișările, conversia și abuzurile asociate drepturilor omului. Această dată-țintă este esențială pentru atingerea obiectivelor noastre globale net zero și pentru a preveni schimbările climatice catastrofale”, punctează raportul Global Canopy’s Forest 500.

La Cop26 din 2021, liderii mondiali au convenit să elimine defrișările din lanțurile de aprovizionare. În prezent, cercetrea arată că 61% dintre instituțiile financiare care sunt cele mai expuse defrișărilor nu au o politică adecvată care să le acopere împrumuturile și investițiile și doar 48 (32%) instituții financiare au recunoscut public defrișarea ca un risc de afaceri. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *