◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Eveniment editorial la Târgovişte

Așa cum a fost anunţat în ultimul număr al ziarului regional „Gazeta Munteniei”, pe data de 17 februarie 2023, a avut loc la Târgovişte, în incinta generoasei aule a Bibliotecii Judeţene „Ion. Heliade Rădulescu”, în prezența unui public elevat, lansarea cărții „Glasul Publicistului” a reputatului editorialist, eseist şi publicist Florenț Mocanu,  cea de-a patra carte scrisă cu pasiune de autor  în  cei opt  ani de la apariția primei cărți, și în al 20-lea an de apariție al periodicului regional „Gazeta Munteniei”, în format scris.

Evenimentul a fost deschis de dr. Alexandru V. Ştefănescu, şef de serviciu la biblioteca gazdă. La lansarea cărții au participat: Pc. Părinte Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Marian Robert Puiescu, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon și a făcut câteva referiri pertinente în legătură cu apariţia acestei cărţi și despre autor; lector universitar doctor Ivanoff Ivan-Vasile, care a fost și moderatorul lansării de carte, care a trecut în revistă principalele repere ale cărții, făcând referiri elogioase la adresa autorului; profesor emerit doctor George Coandă care, în stilul său caracteristic, a scos în evidenţă mesajul de suflet al autorului și a elogiat apariţia acestei cărți; Teodora Marin, membru al Comisiei de atestare profesională a UZPR, care a înmânat o Diplomă de Excelență, Medalia Centenară a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi o insignă autorului și a transmis felicitările și aprecierile conducerii UZPR la adresa acestuia.

După ce a fost rostit un „laudatio”, a luat cuvântul autorul, care a  scos în evidenţă scopul apariţiei cărţii și a reiterat mesajul de suflet care transcede din paginile cărţii – și anume cel al condiţiei ziaristului, în absența unei reglementări legale și în fața obstacolelor la care este supusă presa scrisă, în contextul supraabundenței „presei” din  online. În finalul lansării de carte au mai avut loc aprecieri binevenite din public la adresa apariției acestei cărți și la adresa autorului, întâlnirea luând sfârșit cu distribuirea cărţii cu autograful autorului şi a dedicațiilor, respectiv imortalizarea evenimentului cu o „poză de familie” a celor ce au participat la acest eveniment de suflet.

Ivanoff Ivan – Vasile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *