◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Romanian Music Export, primul program românesc de promovare și de export muzical la nivel european, va avea o ediție online pe 31 ianuarie 2021

După un an sărac in evenimente, cu un sector cultural greu încercat si cu perspective neclare pentru 2021, profesioniștii din industria muzicala si a entertainmentului din Romania au mare nevoie de îndrumare, soluții si întâlnire pentru provocările curente si viitoare. In acest context, Romanian Music Export, primul program romanesc din zona antreprenoriala care își asuma misiunea de promovare si de export muzical la nivel european, va lansa pe 31 ianuarie 2021 Romanian Music Export Online. Evenimentul este gândit cu un format de emisiune TV, ce va consta din panel-uri de discuție live si înregistrate cu speakeri romani si străini relevanți pentru industrie si showcase-uri de trupe românești.  

Susținere pentru artiștii romani in creștere pe plan intern si internațional

Romanian Music Export s-a dezvoltat pentru a fi un program promoțional atât in identificarea si susținerea artiștilor romani la început de drum, cat si pentru a-i sprijini in creșterea carierei lor naționale si internaționale. RME pune la dispoziție o scena pentru noi voci si talente, prin platforma care își propune sa aducă laolaltă artiști tineri, profesioniști ai industriei muzicale, directori de festival si public, având credința ca muzica este acel liant universal care unește, vindeca si motivează. 

Romanian Music Export a prins viață la cea de-a doua ediție a East European Music Conference, pe 26 iulie 2018, eveniment la care producători, agenți de booking, promotori si operatori culturali din Romania si Europa au asistat la un spectacol susținut de cinci trupe romanesti, a caror selectie a fost facuta dupa o inscriere prealabila pe platforma construita special pentru acest program.  

Orice trupa din Romania s-a putut inscrie, cu conditia ca piesele inscrise sa fie creatii originale. Jurizarea a fost facuta in doua etape, preselectia fiind facuta la nivel local, in timp ce selectia finala a celor cinci trupe a avut parte de un juriu international. 71 de artisti s-au inscris in competitie si trupele Am Fost La Munte Si Mi-a Placut, Gramofone, JazzyBIT, NEXT EX si White Walls au sustinut concerte de exceptie, iar in pauze au raspuns intrebarilor si curiozitatilor presei si ale agentilor de booking de la festivaluri mari ale Europei.

Romanian Music Export Online pregateste terenul pentru viitoarele evenimente offline

Editia online din 31 ianuarie este esentiala pentru continuarea programului Romanian Music Export si pentru a putea face posibila editia live offline din 2021, din cauza situatiei fara precedent create de pandemia de coronavirus, care a fortat anularea, amanarea sau reorientarea spre online a tuturor evenimentelor si activitatilor culturale. Platforma digitala RME este creata pentru artisti romani, in special cei in ascensiune, cu o nevoie vitala de indrumare si suport in timpul acestei perioade fara concerte si fara plati, avand o nevoie constanta de parteneri cu care sa discute posibile solutii pentru reconstructia carierelor lor in viitorul apropiat.

Evenimentul online va consta din 10 panel-uri  de discutii, printre care Can music help us thrive? / Muzica ne vindeca, Health & Safety post pandemic events reopening, Freelance musician or artist? Can it be done?,  Solutii ale industriei muzicale pentru redeschiderea vietii culturale, How do festival bookers choose newcomers for their line-up?, The future of clubs and small concert venues si Women in music industry.

Dintre speakeri fac parte Fruzsina Szép (Director, Superbloom Festival – Germania), Greg Parmley (Director International Live Music Conference & International Festival Forum, UK), Michal Kascak (Fondator / CEO – Pohoda festival, Slovacia), Christof Huber (Director, Yourope – European Festival Association Elvetia), Baris Basaran (Promoter / Head of Eastern & Central Europe – TEG / MJR – UK), , Lina Ugrinovska (International Booking /  Password Production, North Macedonia), reprezentanti ai festivalurilor europene Summerbreeze Open Air (Germania), Wide Days (Scotia), Nova Rock (Austria), dar si reprezentanti ai celor locale (ARTmania, Untold, Electric Castle, Summerwell, Jazz in the Park), ai Ministerului Culturii si cluburilor de evenimente din tara (Quantic, Rockstadt, Form Space, Club Control, Expirat), manageri de teatru si culturali, artisti romani si reprezentanti ai companiilor de booking si management. Intreg programul si invitatii pot fi consultati pe site-ul https://musicexport.ro/.

Trupele care vor sustine concerte in cadrul Romanian Music Export Online sunt: Lucifer – A Rock Opera, Balkan Taksim, Psihodrom, Blana Bomba, White Walls,  Dirty Shirt, Roadkillsoda, Gramofone, Jazzy Bit.

Evenimentul va fi transmis pe 31 ianuarie pe site-ul https://musicexport.ro/, dar si pe canalele de Facebook si de Youtube, vizionarea fiind gratuita pentru public.

Romanian Music Export online este un proiect muzical si de antreprenoriat cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Hotnews, Agerpres, Catavencii, Iqads, SMARK, Spotmedia, Zile si Nopti, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, The Institute, Sunete, Infomusic, Un site de muzica, Best Music, Metalhead, Maximum Rock, Eventim, iabilet.ro, bilete.ro, blt.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *