◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

ONU, îngrijorată că SUA repun în aplicare politica din „era Trump” față de migrația mexicanilor

Organizația Națiunilor Unite a declarat că este îngrijorată de reluarea unei politici puse în aplicare de fostul președinte Donald Trump, care a forțat zeci de mii de migranți să aștepte în Mexic soluționarea cazurilor de azil în SUA.

O curte de apel din Statele Unite a respins o nouă încercare a Administrației Biden de a pune capăt politicii – denumită adesea „Rămâneți în Mexic” și numită oficial Protocoale de protecție a migranților (MPP). Președintele Joe Biden, un democrat, a renunțat la politica predecesorului său republican la scurt timp după preluarea mandatului. Dar, după ce statele Texas și Missouri au deschis proces pentru anulare, un judecător federal a decis că măsura trebuie repusă în aplicare.

„Suntem îngrijorați de faptul că orice fel de proceduri de securitate sporite pentru a face față migrației nu vor face decât să conducă migranții și mai mult pe rute nesigure și ne temem că vom vedea că recurg mai mult la rutele periculoase și la rețelele de contrabandă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Oficiului pentru Drepturile Omului ONU, Ravina Shamdasani.

Conform politicii din 2019, migranții care solicită azil trebuie să aștepte săptămâni și uneori ani în Mexic pentru o înfățișare în fața unui tribunaludin SUA, în loc să li se permită să-și aștepte audierile în Statele Unite. Biden a condamnat politica în campania electorală, iar susținătorii imigrației au spus că migranții blocați în orașe de graniță s-au confruntat cu pericole.

Nancy Izzo Jackson, oficial înalt al Biroului al Biroului pentru Populație, Refugiați și Migrație din SUA, a declarat instituția va face recurs.

Numărul de imigranți prinși trecând granița dintre SUA și Mexic a crescut la niveluri record în acest an. Mulți migranți arestați la graniță sunt expulzați rapid, fără să li se ofere nici măcar șansa de a solicita azil în temeiul unei alte politici Trump pusă în aplicare la începutul pandemiei de COVID-19, pe care Biden a menținut-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *