◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Crăciun românesc cu tradiţii din întreaga ţară, la TVR 3

Tradiţii, obiceiuri, muzică sacră sau modernă, emisiuni de spiritualitate şi folclor, la TVR 3 trăiţi Crăciunul ca odinioară, cu colindători autentici, cu tradiţii străvechi şi cu cele mai frumoase obiceiuri româneşti din toate zonele ţării.

Şi în acest an, TVR 3 este pregătit să aducă în casele noastre cea mai frumoasă sărbătoare a românilor, Crăciunul, aşa cum este el păstrat prin diversele tradiţii populare din cele mai diverse zone ale ţării. Ajunul şi cele trei zile de Crăciun sunt sărbătorite aşa cum se cuvine, autentic, româneşte, cu programe de suflet.

Interpreţi populari din toată ţara, corul Madrigal sau artişti îndrăgiţi ca Paula Seling sau Grigore Leşe vin să ne colinde în toate aceste zile de sărbătoare, cu cele mai frumoase cântece ale lor. Nu vor lipsi concertele speciale oferite de Laura Bretan& Florentin Milcof, Filarmonica Moldova din Iaşi, Filarmonica de Stat « Serghei Lunchevici » din Chişinău sau concertele Moldo Crescendo.

Din Ajun şi până în a doua zi de Crăciun, de la 7.55, începem fiecare dimineaţă cu concerte de orgă şi operă sacră la Cap de Afiş. Tot la TVR 3, intrăm de la 9.55 în atmosfera de Crăciun cu cu câteva dintre cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri româneşti. Alaiul de la Vatra Moldoviţei şi Ansamblul Obcina Stânişoarei din Mălini ne urează  Bună vreme, boieri mari (în 24 decembrie), iar grupul Străjăncuţa din Suceava ne colindă în Dimineaţa lui Crăciun (în 25 decembrie.

Şi pentru că la fiecare sărbătoare masa românului este plină de bucate alese, la TVR 3 sunt progrmate şi două ediţii speciale de gastronomie în a doua şi a treia zi de Crăciun: Sarea în Bucate (sâmbătă, 26 decembrie de la ora 11.00) şi Cu tigaia-n spate (duminică, 27 decembrie de la ora 11.00).

De acest Crăciun, mari artişti vin la TVR 3 cu cele mai frumoase colinde: Paula Seling în 23 şi 24 decembrie (de la ora 13.00),  Grigore Leşe în 26 decembrie (de la ora 18.30 ) şi Mariana Nicolesco la Vatican în 24 decembrie (de la 15.05, 21.50 şi 23.20), în 25 decembrie (de la 21.50 şi 23.40) şi în 26 decembrie (de la 14.30 şi 15.50). Alături de ei, vineri, 25 decembrie, de la ora 13.00, Ansamblul Etnofolcloric Plăieşii şi Nicolae Gribincea cu Filarmonica de Stat «Serghei Lunchevici» din Chişinău ne aduc un minunat Concert de Crăciun.

Bijuteriile corale interpretate de Madrigal în 24 decembrie (de la ora 15.00), sunt completate, în aceste zile de sărbătoare, de concertele de muzică pop şi simfonic de la ora 17.00: cu Laura Bretan şi Florin Milcof (în 25 decembrie ), Concert Iarna magică (în 26 decembrie) şi Concert Moldo Crescendo (în 27 decembrie).

Serile, la TVR3, ne delectăm cu o retrospectivă a minunatelor Concerte de la palatul Schönbrunn (în 23 şi 25 decembrie de la ora 23.45, în 24 decembrie de la 23.30), dar şi cu Concertul de Crăciun al Filarmonicii Moldova din Iaşi (în 25 decembrie de la ora 22.00).

Sărbătoarea de Crăciun se încheie cu filmul Festivalului George Enescu – ediţia 2019 programat duminică, 27 decembrie, de la ora 23.00.


 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *