◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Refugiații blocați în Grecia, subiectul cărții unui profesor de jurnalism

Helen Benedict este jurnalist, profesor la Columbia Journalism School, și scriitor specializat în nedreptate socială, refugiați, efectele războiului asupra civililor și soldaților. Împreună cu

refugiatul sirian Eyad Awwadawnan, prezintă poveștile a cinci refugiați prinși în Grecia în cartea „Map of Hope and Sorrow. Stories of Refugees Trapped in Greece”.

Hasan, Asmahan, Evans, Mursal și Calvin au îndurat călătorii lungi și periculoase din Orientul Mijlociu și Africa până în Grecia. Fiecare își spune povestea, volumul urmărind traiectoria vieții lor de la casele și familiile din Siria, Afganistan, Nigeria și Camerun până la taberele de refugiați din Grecia, unde sunt ținuți într-un mediu ostil.

Benedict a detaliat despre aceste povești pentru Columbia News: „Când m-am ocupat de subiectul refugiaților, l-am abordat mai întâi ca romancier, din același motiv – pentru a putea intra în inimă fără a exploata vreun om real. Dar situația oamenilor pe care i-am întâlnit era atât de urgentă, încât am simțit că trebuie să o abordez imediat și prin jurnalism. Am scris mai multe articole despre refugiații prinși în Grecia, apoi am făcut echipă cu Eyad Awwadawnan, un scriitor sirian și refugiat pe care l-am întâlnit în tabăra de refugiați de pe insula Samos, pentru a scrie această carte. Map of Hope and Sorrow abordează nedreptatea cu care sunt tratați refugiații în lumea occidentală și respinge dezinformarea demonizantă care este folosită de politicienii de extremă dreaptă pentru a ne otrăvi pe toți împotriva refugiaților. Cel mai bun răspuns la această întrebare vine de la refugiații din carte: Nu am venit aici în Grecia pentru bani. Am venit pentru că avioanele și bombele ucideau copii”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *