◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

FINAL CSM București – Bietigheim 32-24 » „Tigroaicele” au făcut spectacol în ultimul meci din grupele Ligii, în sala Dinamo

CSM București – Bietigheim, ultima partidă din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, s-a terminat cu victoria categorică a „tigroaicelor”, scor 32-24.

Partida din Sala Dinamo a fost una lipsită de miză, campioana României fiind calificată la startul meciului în grupele principale ale competiției.
Prima repriză a fost una echilibrată, CSM fiind chiar condusă până spre final. Adversarele au avut cel mai mult avantaj de două goluri. La pauză s-a intrat în avantaj pentru CSM, 14-13.

După pauză, echipa românească n-a mai avut probleme și la un moment dat a înscris de 7 ori fără să primească gol. A avut avantaj și de 9 goluri, însă în cele din urmă s-a terminat 32-24.

CSM București era deja calificată, însă își consolidează poziția de lider. Va intra în grupele principale cu 6 puncte, cu două mai puțin decât marea rivală, Gyor, care va veni cu punctaj maxim. Nemțoaicele de la Bietigheim sunt în cealaltă extremă, fiind eliminate din competiție.

În condițiile în care celelalte adversare din grupa principală sunt mai mult decât modeste (Krim Ljubljana, Thuringer sau Podravka), CSM București are șanse mari să termine măcar pe locul 2 în Main Round.

Clasament grupa D:

1. CSM București 8 puncte
2. Kristiansand 7 puncte
3. Ferencvaros 6 puncte
4. Bietigheim 3 puncte

CSM București și-a aflat adversarele din grupa principală a Ligii Campionilor» Dăm peste marea favorită a competiției
CSM București și-a aflat adversarele din grupa principală de Liga Campionilor. Campioana României va înfrunta deținătoarea trofeului Gyor, pe slovenele de la Krim Ljubljana și pe nemțoaicele de la Thuringer.
Ultima etapă din grupa D a Ligii Campionilor nu mai poate aduce nimic nou pentru campioana României. Bietigheim, echipa care începuse campania excelent, cu un egal în Norvegia și cu o victorie în fața lui CSM București, nu a mai adunat apoi niciun punct și e pe ultimul loc în grupă.

Toate șansele de calificare au fost spulberate pentru nemțoaice după ce au fost învinse, la Bietigheim, de Vipers.

ȘANSĂ PENTRU REZERVE
CSM București va merge cu 6 puncte în grupa principală, probabil cu două mai puțin decât marea rivală, Gyor, care va veni cu punctaj maxim. În condițiile în care celelalte adversare sunt mai mult decât modeste (Krim Ljubljana, Thuringer sau Podravka), CSM București are șanse mari să termine măcar pe locul 2 în Main Round.

Până atunci, Neagu și compania vor să treacă de meciul de duminică, unul în care nu vizează decât victoria. „Am pierdut în Germania, e de ajuns. Trebuie să ne luăm revanșa. Chiar dacă întâlnirea nu are miză, pentru noi e important să câștigăm. Am suferit destule înfrângeri în acest sezon”, a declarat căpitanul Iulia Curea. Campioanele vin după victoria categorică de la Bistrița, cu Gloria, 36-18, una în care Dragan Djukici a folosit mai mult rezervele.

Același lucru se va întâmpla, cel mai probabil, și duminică, dar numai după ce CSM va lua un avantaj liniștitor pe tabelă. „Nu va fi un meci ușor. Ele nu mai au nimic de pierdut, vin să joace handbal. Va trebui să jucăm exact pentru că ar fi prea mult să mai pierdem o dată în fața suporterilor noștri”, spune și antrenorul Dragan Djukici. În întrecerea internă, Bietigheim merge fără greșeală, miercuri obținând a 7-a victorie consecutivă, 32-30 cu Blomberg Lippe, în deplasare.

PLEACĂ LA ECHIPELE NAȚIONALE
După ultimul meci în 2018 la CSM București, jucătoarele vor merge la echipele naționale pentru Europeanul din Franța. Chiar dacă la reprezentativa României CSM București nu are decât două handbaliste convocate (Neagu și Udriștoiu), plus Bazaliu (la România B), sunt alte 7 jucătoare care vor fi prezente, cel mai probabil, la turneul final: Radicevici și Mehmedovici (cu Muntenegru), Cvijici și Lekici (cu Serbia), Jacobsen și Hagman (cu Suedia), Kurtovici (cu Norvegia).

GSP.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *