◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

CONSILIUL PENTRU CAPITALISMUL INCLUSIV (CCI)

            Un nou organism internațional, fără legătură cu ONU sau Bildeberg a fost creat sub privirile noastre în 2018 și, de atunci, este prezent foarte puțin pe canalele mass media. După cum scrie Le Vatican conclut une alliance mondiale avec Rothschild, la fondation Rockefeller et les grandes banques pour créer une grande réinitialisation – Le blog A Lupus un regard hagard sur Lécocomics et ses finances (postat pe 20 decembrie 2020) inițiativa globalistă numită Consiliul pentru Capitalismul Inclusiv (CCI) se definește ca o organizație pro-capitalistă, care își propune să creeze „economii și societăți mai puternice, mai corecte și mai colaborative”.

            Membrii CCI, autonumiți „Gardienii”, vorbesc despre „o colaborare istorică a directorilor executivi și a liderilor mondiali care lucrează sub îndrumarea morală a Papei Francisc pentru a valorifica pentru totdeauna puterea afacerilor. Răspundem provocării Papei Francisc de a crea economii mai incluzive, care să distribuie mai uniform beneficiile capitalismului și să permită Oamenilor să-și realizeze pe deplin potențialul”, spune moștenitoarea băncii Rothschild, Lynn Forester de Rothschild într-un videoclip (vezi și site-ul S-a creat organizația „GARDIENILOR LUMII”. Papa Francisc se aliază cu Familia Rothschild, Fundația Rockefeller și marile bănci pentru a crea „Marea Resetare” pe calea „Capitalismului Incluziv” | ActiveNews, postat tot pe 20 decembrie 2020).

            De la conferința de lansare a proiectului CCI, în 2018, nu au lipsit membrii familiei Rothschild și Prințul Charles.

            Ce este CCI

            În esență, „nu pare a fi nimic altceva decât un grup socialist de elite din toate domeniile care țintește punerea în aplicare la nivel mondial a politicilor socialiste de extremă stânga” (vezi site-ul Vaticanul, alianță cu Rothschild și Rockefeller în „Consiliul pentru capitalismul incluziv” | Ziarul National, postat pe 16 decembrie 2020). Dacă citim cu atenție ce-și propun membrii grupului, suntem departe de interpretarea de mai sus… Poate această interpretare să fie mai aproape de Adevăr: „scopul Capitalismului Inclusiv este de a convinge masele să accepte o variantă de comunism cu eticheta schimbată. Promisiunea este că nu va mai trebui să îți faci griji pentru viitorul tău economic, dar prețul este libertatea ta” (cf. Au apărut MUGURII viitorului Guvern Mondial. CINE sunt și CUM acționează | ActiveNews, postat pe 15 iulie 2022).

            La constituirea CCI, Papa Francisc a anunțat că Vaticanul va intra într-o „alianță globală” cu marile bănci ale lumii, corporații internaționale și fundații globaliste cu scopul de a crea acest consiliu economic care vizează redistribuirea bogăției în întreaga lume. Această inițiativă globalistă denumită „Consiliul pentru Capitalismul Incluziv” se consideră a fi o organizație pro-capitalistă care urmărește să dea naștere unor economii și societăți „mai puternice, mai echitabile și mai colaborative”. Papa și-a anunțat evident sprijinul pentru CCI prin audiențe, fotografii și prin cuvintele sale (vezi site-ul Twenty-First Century Capitalism Meets the Pope (triplepundit.com), postat pe 3 mai 2022):  „Ceea ce se cere acum nu este un nou pact social în abstract, ci, idei concrete și acțiuni decisive de care vor beneficia toți Oamenii și care vor începe să răspundă la problemele stringente ale zilelor noastre. Un capitalism incluziv care nu lasă pe nimeni în urmă, care nu aruncă pe nici unul dintre frații și surorile noastre, este o aspirație nobilă, demnă de tot efortul nostru”…

            Cine sunt Gardienii CCI

            Consiliul este condus de un grup central de lideri globali, cunoscuți sub numele de „Gardienii pentru Capitalismul Incluziv”, care se întâlnesc anual cu Papa Francisc. Acești lideri reprezintă peste 10,5 trilioane de dolari în active gestionate, companii cu o capitalizare de piață de peste 2,1 trilioane de dolari și 200 de milioane de angajați în peste 163 de țări ale lumii. Există 249 de companii care participă în Consiliu, reprezentând vârfurile sistemului de liber de întreprinzători: British Petroleum, Bank of America, Dupont, Salesforce, Merck, Motorola, TIAA, Visa și Mastercard, președintele Fundației Ford – Darren Walker, președintele Fundației Rockefeller – Rajiv Shah, și trimisul special pentru Climă al ONU – Mark Carney. Sunt, deci, reprezentanţi ai celor mai importante corporații din lume, personaje care „au promis că vor lua măsuri îndrăznețe pentru crearea capitalismului incluziv”: ei își vor asuma răspunderea pentru tot ce urmează să se întâmple, angajându-se să ducă la bun sfârșit „o listă de acțiuni intenționate, care implică probleme de mediu, sociale și de guvernare”.

            Gardienii CCI au creată o pagină de Internet unde își prezintă planurile și gândurile: ei vorbesc despre o „colaborare istorică a directorilor generali și a liderilor globali care lucrează sub îndrumarea morală a Papei Francisc pentru a valorifica o dată pentru totdeauna puterea afacerilor”.

            Fondatoarea CCI este Lynn Forester de Rothschild, moștenitoarea imperiului bancar al familiei Rothschild, care declară într-un material video: „Răspundem provocării lansate de Papa Francisc, aceea de a crea economii mai incluzive, care să răspândească mai echitabil beneficiul capitalismului și să permită indivizilor să-și realizeze întregul potențial”.

                       Cum acționează CCI

            Fiecare CEO se angajează și publică obiective măsurabile pentru a promova Oamenii, planeta, principiile guvernării și prosperității. Viziunea comună asupra capitalismului din partea acestor lideri mondiali este că acesta creează oportunități multiple pentru indivizi în societate, inclusiv producerea de bogăție și inovare, îmbunătățirea vieții indivizilor și acordarea de putere Oamenilor. CCI are ca scop eliminarea barierelor și crearea oportunităților de bogăție pentru mai mulți Oameni, în special pentru cei care au fost marginalizați din punct de vedere istoric, începând cu femeile și oamenii de culoare.

            În 2020, raportul dintre plata unui CEO și compensația medie a lucrătorilor a fost de 351 la 1, în creștere de la 61 la 1 în 1989. Într-o luptă pentru putere, continuarea acestei tendințe ar aduce în cele din urmă dezechilibru într-o democrație: „Pentru a aborda inegalitatea tot mai mare și schimbările climatice în secolul 21, capitalismul trebuie să se adapteze, avem nevoie de idei noi și de conducere îndrăzneață”, a spus D-na de Rothschild. Provocarea pentru Consiliu și Papă este să facă publică contabilizarea acestor „idei noi și conducere îndrăzneață”, astfel încât să se asigure autenticitatea a ceea ce ar putea fi considerat doar o operație foto…

            Estée Lauder Co. (ELC), de exemplu, reprezintă o companie angajată să respecte principiile CCI prin CEO-ul său și președintele afacerii de familie, William Lauder. Lauder este unul dintre Gardienii care sprijină CCI nu numai prin participare, ci și acționând ca consultant al procesului și participă, de asemenea, la reuniunea anuală a CCI cu Papa Francisc. O mostră din cele 17 angajamente pe care ELC le-a luat prin intermediul CCI include angajamentul de a cheltui 10 milioane USD până în 2023 pentru a sprijini justiția rasială și socială, pentru a atinge paritatea populației din SUA pentru angajații săi de culoare de la toate nivelurile companiei până în 2025 și pentru a asigura că 75 până la 100% din ambalajele ELC vor fi reciclabile, reîncărcabile, reutilizabile, reciclate sau recuperabile în același an. În anul fiscal 2021, filiala de producție a ELC a raportat că 82% din forța de muncă globală este feminină, iar 46% din forța de muncă din SUA este compusă din indigeni și oameni de culoare. Pe ansamblul corporațiilor care compun CCI, 51% din pozițiile globale de VIP sunt deținute de femei și 44% din membrii consiliilor de administrație ale acestor corporaţii sunt alcătuite tot din femei, iar Fondul de ajutorare pentru angajați – ELC Cares – a distribuit peste 10 milioane de dolari angajaților ELC din întreaga lume; Fondul a fost creat inițial ca răspuns la pandemia de COVID-19, apoi a fost extins pentru a sprijini angajații care se confruntă cu probleme personale și dificultăți dincolo de COVID-19.

Emilian M. Dobrescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *