◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.07.2024

Spania la Președinția UE: suveranitate industrială, accelerarea tranziției climatice

Spania va conduce dezbaterea politică a UE pentru întreaga a doua jumătate a anului.

Întărirea suveranității industriale europene, unitatea împotriva provocărilor globale și eforturile de accelerare a tranziției climatice vor fi în centrul Președinției spaniole a Consiliului UE, a declarat premierul Pedro Sanchez.

Madridul va prelua Președinția rotativă a Consiliului de la Suedia la 1 iulie. Premierul spaniol a numit reindustrializarea drept prima sa prioritate, despre care a spus că va ajuta UE să-și garanteze autonomia și suveranitatea strategică. „Cred că în ultimii patru ani am învățat multe lecții din ceea ce a fost procesul de dezindustrializare în Europa și, de asemenea, care au fost consecințele și slăbiciunile și vulnerabilitățile pe care le-am acumulat ca urmare”, a spus el.

El a cerut relocarea în Europa a industriilor cheie, în special în domeniile energiei și sănătății, invocând, de exemplu, penuria de echipamente de protecție individuală suferită de unele state membre când a izbucnit pandemia de COVID-19. Primul-ministru a prezentat, de asemenea, un argument pentru ca UE să se asigure că rămâne lider atât în ceea ce privește inovarea, cât și cadrul de reglementare pentru tehnologiile care vor crește în importanță în viitor, inclusiv surse regenerabile, robotică și produse și servicii digitale, cum ar fi inteligența artificială, potrivit Euronews.

Tranziția verde este a doua prioritate a lui Sanchez. Liderul a susținut că, dacă UE nu doar se adaptează, ci și anticipează provocarea pe care o reprezintă, „o poate transforma și într-o oportunitate imensă de prosperitate pentru întreg continentul”.

În cele din urmă, el dorește să folosească Președinția țării a Consiliului UE pentru a „întări unitatea Uniunii Europene”, astfel încât aceasta să poată face față nu numai „incertitudinilor și tensiunilor geopolitice tot mai mari”, dar să devină „unul dintre principalii arhitecți ai Noua ordine internațională”. (redacția UZPR)

Foto: Rob Lambert/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *