◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.07.2024

Angajatorii francezi, reticenți în fața utilizării inteligenței artificiale

Mai mult de jumătate dintre angajatorii francezi nu intenționează să folosească inteligența artificială (AI), alți 31% utilizând deja acest sistem la locul de muncă, arată rezultatele unui sondaj publicat de agenția de căutare a unui loc de muncă din Franța Pôle Emploi.

Dintre cei care nu folosesc AI, 78% au declarat că activitatea lor este incompatibilă cu tehnologia. O altă treime dintre angajatorii care nu l-au folosit susțin că nu au abilitățile necesare pentru a face acest lucru și aproape unul din trei a spus că nu are mijloace financiare pentru aceasta. Aproximativ 15% dintre angajatorii care nu folosesc AI au spus că le este frică de tehnologie, potrivit Euronews.

Între timp, aproximativ 35% dintre angajatori au spus că folosesc deja inteligența artificială sau că sunt în plină desfășurare a acesteia la locul de muncă, mai arată sondajul, realizat pentru agenția guvernamentală de către Institutul BVA.

Sectoarele cele mai susceptibile de a utiliza inteligența artificială au inclus agricultura, industria, finanțele și comerțul. Companiile cu peste 200 de angajați sunt mai deschise să folosească tehnologia, arată sondajul.

Cei care folosesc AI s-au declarat pozitivi în ceea ce privește impactul acesteia, aproximativ 74% spunând că a existat un efect benefic asupra evoluției setului de abilități ale oamenilor. Aproximativ 63% dintre acești angajatori au spus că s-au redus sarcinile obositoare.

Instrumentele capabile să răspundă la întrebări sau să efectueze diagnostice pentru a sprijini luarea deciziilor au fost cele mai utilizate de către angajatori care folosesc AI. Aceasta a fost urmată de procesarea limbajului și robotică. AI a fost folosit cel mai des în contabilitate, comunicare și resurse umane, mai arată sondajul. (redacția UZPR)

Foto: Christopher Burns/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *