◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

STATISTICĂ ALARMANTĂ: Tinerii nu mai fac aproape deloc SPORT

Tinerii din ţara noastră fac din ce în ce mai puţin sport.

O confirmă o analiză publicată de zf.ro care arată că cel mai practicat sport de echipă din România de către populaţia urbană cu vârsta între 14 şi 64 de ani este fotbalul, cu 339.000 de practicanţi săptămânal, urmat de baschet cu 147.000 de persoane şi handbal cu 125.000 de practicanţi săptămânal.
Cei aproape 340.000 de fotbalişti ‘de weekend’ reprezintă 4,3% din totalul populaţiei urbane. Cea mai mare pondere a jucătorilor de fotbal este în grupa de vârstă 14-24 de ani, cu 10% din total, adică 127.000 de adolescenţi şi tineri care joacă fotbal săptămânal.

Cel mai popular sport de echipă după fotbal printre tineri este baschetul, cu 3% din populaţia în vârstă de 14-24 de ani care joacă baschet în fiecare săptămână.

Locul sporturilor de echipă pare să fi fost luat de fitness. Astfel, 6,1% din totalul populaţiei ur­bane merge cel puţin o dată pe săptămână la sală.
Printre tinerii de 14-24 de ani acesta este şi cel mai po­pular sport: 12% dintre ei merg la sală o dată pe săp­tă­mână.

b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *