◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Schimbări pentru pensionarii britanici

Fundația Resolution atrage atenția celor interesați că politica actuală a pensiilor, promovată de Guvernul Conservator britanic, echivalează cu „un mare cadou pentru un număr mic de persoane cu venituri mai mari, care beneficiază deja cel mai mult de abordarea noastră privind reducerea impozitelor pe pensii” (Jeremy Hunt battling to justify pensions giveaway to the top 1% | Budget | The Guardian): s-a estimat că cineva cu o pensie totală de încasat după pensionare, de 2 milioane de lire sterline va primi o reducere a impozitelor de aproape 250.000 de lire sterline, ceea ce l-ar putea încuraja să se pensioneze mai devreme decât ar fi fost cazul. Beneficiarii acestei reforme vor câștiga anual sume mari de bani și sunt concentrați în mare măsură în rândul celor foarte bogați. Dintre cei aproximativ 80.000 de persoane care nu au cerut pensionarea, cu pensii fiecare de peste 1 milion de lire sterline, susceptibile de a beneficia de reducerea impozitelor, aproape toți (96%) suntt printre primii 10% cei mai bogați Oameni din societatea britanică.

Oficiul britanic pentru Responsabilitate Bugetară (OBR), precum și prognoza economică independentă a Guvernului, au estimat că schimbarea propusă privind impozitarea pensiilor mari ar putea crește numărul de locuri de muncă în întreaga țară cu 15.000. Cu toate acestea, Institute for Fiscal Studies (IFS) a spus că estimarea a fost „optimistă” în cel mai bun caz și va avea totuși un preț costisitor de aproximativ 100.000 de lire sterline pentru un loc de muncă. Cifrele oficiale au arătat că doar 8.600 de pensii au fost supuse unor taxe pentru depășirea alocației pe viață în 2020-21, din aproape 600.000 de cazuri de pensionare accesate pentru prima dată.

Specialiștii au anunțat că gospodăria medie din Regatul Unit va suferi în 2023 cea mai mare scădere a standardului de viață real începând din 1950, apoi standardul de viață va crește ușor, iar veniturile reale disponibile ale gospodăriile populației în 2027 vor fi asemănătoare cu cele din 2019. Deși se estimează că inflația va scădea rapid în 2023, prețurile rămân mai mari decât în 2021 pentru consumatori, în Timp ce o înghețare de șase ani a pragurilor impozitului pe venit impusă de guvern va obliga milioane de britanici să plătească cote mai mari de impozit.

Potrivit calculelor efectuate de Resolution Foundation, impozitele vor atinge 37,7% până la jumătatea deceniului actual, un nivel maxim în ultimii 70 de ani și echivalentul a aproape 4.200 de lire sterline suplimentare pentru fiecare gospodărie din Regatul Unit.

OBR estimează cum creșterea salariilor în perioada 2023-2028 va forța 3,2 milioane de britanici să plătească impozit pentru prima dată și va situa alți 2,1 milioane în următoare clasă de impozitare, cu cotă mai mare; de asemenea, va adăuga 350.000 de contribuabili cu cotă suplimentară.

Torsten Bell, directorul executiv al Resolution Foundation, a declarat: „Standardul de viață al cetățenilor noștri stagnează. Le cerem să plătească taxe mai mari, în timp ce li se reduc serviciile publice. Nici un buget nu ar putea schimba acest lucru, dar este timpul ca Marea Britanie să o facă.”

Prestigiosul cotidian britanic The Guardian și-a petrecut ultimii 13 ani investigând neobosit deficiențele conservatorilor care au condus Marea Britanie și au adus aici austeritatea, Brexitul și eșecurile individuale ale unor mniștri ai Cabinetului, care se comportă ca și cum regulile nu li se aplică.

 

Edith Mihaela Dobrescu, Institutul de Economie Modială

Emilian M. Dobrescu, UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *