◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

26 miliarde de euro pentru conectarea transporturilor Croației cu toată Europa

Conexiunile de transport din Croația către centrele europene cheie sunt pe cale să fie sprijinite cu 26 de miliarde de euro din bani europeni. Comisia pentru Transport și Turism a Parlamentului European a acceptat toate propunerile privind conectarea mai multor rute de drumuri și căi ferate croate la Rețeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T).

„Legătura Pula-Buzet-Divača-Trieste va fi prima rută internațională care va lega Istria de vest pe calea ferată și va deschide posibilitatea revitalizării în continuare a rutei feroviare către restul Croației. Există și construcția unui noul tronson de cale ferată Zagreb-Maribor-Graz, care va scurta drastic călătoria de la Zagreb la Austria și va permite fluxuri de trafic mai bune pentru antreprenorii care transportă mărfuri. De asemenea, este planificată conectarea portului Rijeka de coridorul Baltic-Adriatic, care se deschide posibilitatea de a-și extinde capacitățile. Dorim să asigurăm conexiunea Croației cu coridorul Balcanilor de Vest, să poziționăm geostrategic portul Ploče ca punct cheie pentru transportul de mărfuri din regiune și să modernizăm ruta feroviară de la Zagreb până la estul îndepărtat al Croației. Am extins coridorul mediteranean de la Rijeka la Split, care va reînvia în cele din urmă calea ferată Lika. Am asigurat fonduri europene suplimentare pentru modernizarea portului și aeroportului din Split, precum și o conexiune feroviară directă între Rijeka și Split cu Europa de Vest, prin Zagreb. la Graz”, a explicat europarlamentarul croat Valter Flego, autorul modificărilor aduse coridoarelor europene de transport legate de Croația. Potrivit total-croatia-news.com,

Flego subliniază că, pentru a face modificări în rețeaua de transport a UE, Croația ar primi o nouă sumă, de 26 de miliarde de euro, din Facilitatea Conectarea Europei, și solicită guvernului să pregătească propuneri.

Politica revizuită a rețelei TEN-T urmărește să construiască o rețea de transport transeuropeană fiabilă, neîntreruptă și de înaltă calitate, care să asigure o conectivitate durabilă în întreaga Uniune Europeană, fără lacune fizice, blocaje sau legături lipsă până în 2050, arată Parlamentul European. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *