◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

„Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor” – spectacol caritabil la Pitești

Pe 1 aprilie, la Pitești va avea loc o amplă manifestare culturală, în care va fi celebrată Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, desemnată printr-o Rezoluție a ONU în anul 2007 și stabilită la data de 2 aprilie a fiecărui an.

Sub genericul „Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”, evenimentul din Argeș constă într-un spectacol artistic extraordinar cu muzică de calitate, o licitație cu obiecte ale meșterilor populari, o parte dintre aceștia atestați cu titlu de „Tezaur Uman Viu” de către Ministerul Culturii, precum și acte de donație.

Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș, organizatorul evenimentului, precizează că „manifestarea este organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești și al Consiliului Județean Argeș, având parteneri Filarmonica Pitești, Palatul Copiilor Pitești, Centrul Cultural Județean pentru Cultură și Arte Argeș, respectiv Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și este dedicat tuturor persoanelor cu autism și tulburări de spectru autist din județul Argeș și nu numai”.

Spectacolul are loc în Sala Armonia a Filarmonicii Pitești, începând cu ora 18.00.

Pe scenă vor urca interpretele de muzică populară Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu, Emilia Ghinescu, acompaniate de orchestra Doina Argeșului, condusă de Cătălin Iancu. Vor mai evolua tânărul instrumentist la țambal Cătălin Iancu și Grupul Folcloric Doruri Muscelene și Grupul Flori Argeșene. Spectacolul se va încheia cu un recital extraordinar al artistei Paula Seling.

„Momente unice vor fi oferite de grupul de copii și tineri speciali Dansatori divini din cadrul Asociației, coordonați de profesor îndrumător Corina Voicilă (director la Palatul Copiilor din Pitești), dar vom cânta împreună și cu talentata Aneta Maria Geanina Chiriac, care, deși este diagnosticată cu multiple afecțiuni, ne va transmite prin piesele sale bucuria de a trăi. Aceasta este eleva mezzosopranei Adina Sima, din cadrul Școlii de muzică Musicando con Adina Sima. Pentru a oferi o șansă cât mai mare de recuperare copiilor și tinerilor cu autism, în cadrul evenimentului va avea loc și o licitație de obiecte de colecție oferite de invitații noștri, printre care renumiți meșteri populari din județul Argeș, care vor urca pe scenă pentru a face și o scurtă demonstrație (Tică Vasile – țiteră, Eduard Leață – chitară, Mădălina Lupu – nai). De asemenea, vor fi scoase la licitație și obiecte mai mici, precum iconițe pe lemn, semne de carte pirogravate și realizate prin tehnica șervețelului, cărți cu desene realizate prin tehnica zentagle și puse la dispoziție de artistul plastic Anelle B., dar și multe alte surprise”, spun organizatorii.

Participarea la spectacol se va face pe bază de invitație cu donație. Detalii pe site-ul www.autismulinarges.ro, respectiv pe pagina de Facebook a Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

Prin acțiunea de la Pitești se dorește ca în jurul cauzei de Conștientizare a Autismului să fie alături atât factori de decizie, oameni de afaceri, lideri de opinie, părinți, copii, dar și cei care vor să contribuie la o cât mai bună incluziune socială a persoanelor cu autism, la respectarea drepturilor și intereselor acestora.

Toate fondurile strânse în urma evenimentului vor fi folosite pentru continuarea proiectului „Ore de terapie gratuite”, oferite beneficiarilor din cele două centre ale Asociației, Centrul pentru copii cu dizabilități „Autism Smile”, respectiv Centrul pentru adulți cu dizabilități „Sfântul Mihail”, mai precizează organizatorii, într-un comunicat remis mass-media.

 

Spectacolul va fi prezentat de Dana Popescu, realizator emisiuni Antena3 Pitești, și de Constantin Pașol, de la Radio România Antena Satelor.

Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook ale partenerilor noștri, Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Județean Argeș, dar și pe politikia.ro și a altor parteneri media.

În scopul promovării și respectării drepturilor și intereselor persoanelor cu autism, Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș va organiza și Marșul de solidaritate, care va avea loc în centrul Municipiului Pitești, pe data de 2 aprilie, chiar de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. La această acțiune sunt așteptați să participe cât mai mulți reprezentanți ai asociațiilor și ONG-urilor de profil din județul Argeș, dar și toți cei care doresc să susțină cauza de conștientizare a nevoilor speciale ale persoanelor cu dizabilități, respectiv creșterea gradului de incluziune socială a acestora.

Pentru întregul sprijin și implicare, organizatorii aduc mulțumiri: conducerii Primăriei Municipiului Pitești, domnului primar Cristian Gentea, conducerii Consiliul Județean Argeș, domnului președinte Ion Mînzînă, conducerii Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, doamnei manager Elena Iagăr, conducerii Filarmonicii Pitești, domnului manager Gabriel Niță, precum și tuturor instituțiilor și persoanelor care îi susțin.

Mulțumiri speciale sunt adresate și  sponsorilor: Supernova, Teilor, Alfa Rom Trans precum și parteneri media ai evenimentului.

Invitațiile sunt disponibile începând de pe 18 martie și pot fi solicitate la sediul Asociației (B-dul I.C. Brătianu), Școala Populară de Artă și de la Palatul Copiilor din Pitești.

Detalii aici: https://www.facebook.com/apca.autism

 

 

   Constantin Pașol / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *